Antena Căutare

Un act de credinta: Don Justo a ridicat o catedrala cu propriile maini, dupa ce a scapat de tuberculoza

“Cere si ti se va da”. Urmand acest indemn, un barbat de 86 de ani a scapat de tuberculoza. Calugar devotat, acesta s-a rugat zile intregi si a promis ca va ridica o biserica Fecioarei Maria, bucata cu bucata, in schimbul sanatatii sale. De atunci, au trecut 50 de ani, iar astazi, catedrala Mejorada del Campo este o realitate.

Justo Gallego Martinez, zis si “Don Justo”, a facut de toate la viata lui – numai munca de arhitect si constructor, nu. A fost fermier, toreador iar apoi si-a gasit adevarata vocatie de slujitor al Domnului. A fost calugar timp de 8 ani la o manastire trapista (devotata poruncilor Sfantului Benedict) cand i s-a pus diagnosticul de tuberculoza.

In fata bolii, Justo nu a avut decat o arma: rugaciunea. El a promis Fecioarei Maria ca ii va inalta o catedrala, daca invinge boala. Zis si facut. Don Justo nu si-a uitat promisiunea nicio clipa. Zi de zi, timp de 50 de ani, a adunat din vecini ramasite de materiale pentru constructie.

Asa s-a inaltat Mejorada del Campo (40 metri inaltime) la cativa kilometri de Madrid . S-a incapatanat sa o ridice singur, cu propriile maini, folosind butoaie de metal si tuburi drept coloane si acoperis.

Catedrala este inspirata de arhitectura bazilicii Sfantul Petru, dar a imprumutat elemente din designul castelelor europene si a Casei Albe. In momentul de fata, podeaua este incompleta, unul din domuri nu este acoperit iar picturile murale nu sunt terminate.

Totusi, Don Justo este hotarat sa isi duca lucrarea la bun sfarsit. Mai mult, el spune ca nu regreta nimic, desi savarsirea proiectului i-a luat toata viata: “Daca as putea sa o iau de la inceput, as face din nou catedrala, dar mai mare. De doua ori mai mare, pentru ca este un act de credinta”.

foto: cathedraljusto.com

VIDEO! Cea mai in varsta gimnasta din lume are 87 de ani si o agilitate de invidiat... VIDEO! Nascut pentru dubstep: Motanul care i-ar smulge zambete pana si lui Grumpy Cat!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x