Antena Căutare

Dubaiul te lasă mască! Cum arată prima clădire de birouri "scoasă" la imprimanta 3D. A fost dată deja în folosință - FOTO+VIDEO

Dacă anul trecut doar se lăudau că vor realiza prima cladire de biroruri cu ajutorul unei tehnologii de imprimare 3D, anul acesta visul arabilor din Dubai s-a îndeplinit. Pentru că, nu-i așa, totul este posibil pe pământul luxului și al inovațiilor.

Dacă anul trecut doar se lăudau că vor realiza prima clădire de biroruri cu ajutorul unei tehnologii de imprimare 3D, anul acesta visul arabilor din Dubai s-a îndeplinit. Pentru că, nu-i așa, totul este posibil pe pământul luxului și al inovațiilor.

Clădirea poartă numele „Biroul Viitorului” și va găzdui temporar organizaţia Dubai Future Foundation. Aceasta a fost deja inaugurată, având o suprafață de 250 de metri pătrați.

Ce ne uimește este timpul destul de scurt în care minunea s-a înfăptuit. În numai 17 zile, cu ajutorul unui număr de 18 persoane, visul Dubaiului a prins viață, reprezentând o premieră pe piața imobiliară.

Dezvoltatorii i-au plătit pe cei care au pus umărul la realizarea acestei performanțe cu 140.000 de dolari, jumătate din suma necesară plăţii muncitorilor în cazul unei clădiri similare, dar în condiții obișnuite.

Inițial, pe parcursul procesului de construcție, a fost necesară prezența unui singur om la fața locului pentru a se asigura că imprimanta 3D funcționează cum trebuie. Ulterior, s-au implicat electricieni, instalatori și ingineri mecanici pentru a realiza conexiuni, instalația electrică și conectarea la sistemul de canalizare, potrivit playtech.ro.

Ca materie primă, s-a folosit un amestec de beton, plastic ranforsat şi gips din fibră de sticlă.

Imprimanta 3D are 6 metri înălțime, o lungime de peste 30 de metri și o lățime de peste 10 metri și a fost echipată cu o “mână” robotică ce i-a permis să realizeze detaliile noului proiect, scrie metro.co.uk. Fiecare obiect de mobilier din interior este, de asemenea, imprimat 3D.

Spectaculoasa construcție se află în apropiere de Emirates Towers și va servi drept spațiu de lucru pentru Dubai Future Foundation, cel puțin momentan.

Aceasta nu are o structură complexă, dar arată foarte bine și se pare că este foarte rezistentă, pe termen lung. Clădirea are toate facilităţile întâlnite la construcţiile tradiţionale: electricitate, apă, telecomunicaţii şi aer condiţionat.

De asemenea, cuprinde o serie de tehnologii care asigură un consum redus de energie. Printre acestea se numără și ferestrele speciale, care previn supraîncălzirea din cauza soarelui puternic din Dubai, potrivit green-report.ro.

Premiera face parte dintr-un întreg plan ce va urma să se puna în aplicare în Dubai, în următorii ani, cu scopul de a dezvolta idei și de ea inventa tehnologii menite să micșoreze costurile și să eficientizeze procesele.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Frumoasa lume Disney! Cel mai simpatic ursuleţ din lume împlineşte 90 de ani! Winnie-The-Pooh îşi serbează ziua alături ... O femeie s-a dus la mormântul tatălui său, dar era să facă infarct! Ce a ieșit din pământ i-a pus pe toți pe fugă!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x