Antena Căutare

După ce vei afla super-trucurile acestea, nu le vei mai arunca! Zece momente în care cojile de banane devin miraculoase

În tratamentul cosmetic, pentru albirea dinților sau, pur și simplu în casă. Știai că o coajă de la banană poate face atât de multe lucrurui? Desigur, o poți păstra câteva ore, timp în care poți face cu ea unul dintre lucrurile de mai jos:

După ce vei afla super-trucurile acestea, nu le vei mai arunca! Zece momente în care cojile de banane devin miraculoase
| secretele.com

În tratamentul cosmetic, pentru albirea dinților sau, pur și simplu în casă. Știai că o coajă de la banană poate face atât de multe lucrurui? Desigur, o poți păstra câteva ore, timp în care poți face cu ea unul dintre lucrurile de mai jos:

1. Tratarea depresiei

Extractul din cojile verzi sau galbene de banană are efecte anti-depresive. Acest lucru se datorează conţinutului de triptofan, un elemen cheie în crearea serotoninei, un hormon care calmează organismul.

Pentru folosire, trebuie să pui o coajă proaspătă de banană într-un ceainic cu apă fiartă, şi să o laşi să facă infuzie pentru 5-10 minute.

2. Capcană pentru musculiţele de fructe

Oricui îi plac fructele, ştie cât de dificil este să scapi de musculiţele de fructe. Cel mai rău e când zboară sau se adună deasupra alimentelor lăsate în bucătărie, tăindu-ţi poftă.

Tot ce îţi trebuie în acest caz este un recipient înalt( de la iaurt) cu un capac din plastic, un ciocan, coajă de banană şi un cui subţire. Foloseşte ciocanul şi cuiul pentru a face 5-10 găuri în capac. Pune coajă în recipient şi închide-o cu capacul.

Musculiţele vor intră în recipient, dar nu vor mai putea să iasă. Lasă capcană lângă bolul cu fructe, iar după câteva zile arunc-o.

3. Repara discurile zgâriate

DVD-urile sau CD-urile tale sar? Probabil cauza este reprezentată de micile zgârieturi. În loc să le arunci, încearcă acest truc recomandat de Apartment Therapy! Mai întâi, pune pastă de dinţi pe zonele zgâriate şi întinde-o uşor, folosind un burete.Înlătura pastă de dinţi şi ia o bucată de banană cu care să freci DVD-ul cu mişcări circulare. Mai departe, ia o coajă de banană şi fă acelaşi lucru.

Curată discul folosind o bucată de material şi spray de geamuri.

4.Pesticid natural

Gândacii sunt destul de inoportuni în spaţiile deschise sau în pământul plantelor pe care le cultivi, căci pot strică recoltele, sau pot provoca daune foarte mari.

Pentru a evita apariţia gândacilor de grădina, aceste insecte atât de comune, taie 2-3 coji de banană în felii. Pune-le în găuri săpate la baza plantelor afectate, pe care apoi să le acoperi cu pământ.

Conţinutul ridicat de potasiu al cojilor îi va ţine pe gândăci la distanţă.

5. Înlătură petele de cerneală

Nu există ceva mai dificil decât să scapi de petele de cerneală de pe piele. Interiorul cojii de banană va crea o punte favorabilă între cerneală şi pielea ta, făcând-o uşor de curăţat. Cu cât este folosită mai repede, cu atât mai eficientă va fi.

6. Opreşte mâncărimile

Dacă muşcăturile de ţânţari îţi dau bătăi de cap în timpul verii, ar fi bine să ai o banană la îndemână! Interiorul cojii va reduce inflamatia, senzaţia de mâncărime dispărând în câteva minute de la aplicare. Temporar, este utilă şi pentru mâncărimea provocată de iederă otrăvitoare.

7. Albeşte dintii

Coaja de banană îţi va albi dintii fără a avea nevoie de chimicale. Cel mai important e că smalţul dinţilor nu va fi afectat. Freacă uşor interiorul cojii de banană pe dintii curaţi, timp de minim 2 minute. Repetă tratamentul zilnic, pentru cele mai bune rezultate.

8. Lustruieşte pantofii de piele

Cam în acelaşi fel în care zgârieturile de pe CD-uri pot fi curăţate cu coajă de banană, se pot repara şi micile zgârieturi de pe pantofii de piele. Potasiul, o minerală importantă care se găseşte în banane, este de fapt ingredientul cheie pentru lustruire.

9. Înviorează-ţi plantele

Acest truc este extrem de util în cazul planteleor de jardinieră, cactusilor sau plantelor păianjen. Foloseşte interiorul cojii de banană pentru a îndepărta praful şi pentru a hidrata frunzele. Poţi folosi coajă şi pentru a hrăni solul.

10. Scoate aschiile

Pentru a scapă repede şi fără dureri de aschiile dureroase, aplică interiorul cojii de banană peste zona rănită, pentru 30 de minute. Coajă atrage conţinutul minor de argint din lemn, prinzând aşchia în ea. Cel mai important - nu o să resimţi durerea.

Sursa: secretele.com

Înainte să spui DA, ai verificat asta? Cât de mare este RISCUL DE DIVORȚ pentru fiecare zodie în parte... Deținut din tată-n fiu, ajunși la a 52-a generație: Cel mai vechi hotel din lume are o poveste de peste 1.300 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x