Imaginea devenită virală pe internet nu face decât să ne pune din nou pe gânduri, atunci când alegem să consumăm orice produs de tip-fastood din spaţiile special amenajate, fără să ştim provenienţa şi metoda de pregătire a alimentelor.
În fotografia distribuită de internauţi se poate vedea cum trei tineri, angajaţi ai unei șaormerii, nu se știe exact din ce țară, pregătesc carnea ce urmează să le fie servită clienţilor. O calcă, pur şi simplu, în picioare, din dorinţa de a o aşeza mai bine pe rotisor.
Nu cu mult timp în urmă, vineri, parchetul Tribunalului Bucureşti a declanşat o anchetă în cazul unui copil de trei ani care a murit la spital, acolo unde au ajuns şi părinţii lui, după ce ar fi mâncat șaorma de la un fast-food din Capitală.
Procurorii spun că există suspiciunea unei intoxicaţii cu o substanţă necunoscută, motiv pentru care cazul este considerat unul medico-legal. Părinţii au sunat la ambulanţă după o noapte în care copilului i-ar fi fost rău şi le-ar fi spus anchetatorilor că nu au apelat mai repede 112 deoarece băieţelul avea momente în care îşi revenea.
Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, a declarat pentru News.ro că vineri seară comisarii din Bucureşti au fost în control la restaurantul fast-food de pe Şoseaua Vergului, de unde băieţelul care a murit şi părinţii lui au consumat șaorma, însă acesta era închis. Controlul ANPC s-a repetat şi sâmbătă, însă restaurantul era în continuare închis.
Şi la Iaşi, ancheta epidemiologică făcută de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) în urma îmbolnăvirii a 134 de persoane, după ce au mâncat de la un fast-food din oraş, arată prezenţa bacteriei Salmonella în sosurile preparate în incinta unităţii.
Să vezi și să nu crezi! Mâncare, servită cu lopata, într-un restaurant. Poftă bună!... Vă mai aduceți aminte de Micul Hercule? Cum a ajuns să arate copilul, la doar 14 ani. Părinții au primit o veste grea d...