Live acumAjut Eu!
Prime Time 20:00iUmor

După ce vei vedea această imagine, nu vei mai pune gura pe șaorma. Este strigător la cer ce se întâmplă cu alimentele pe care le consumăm

Imaginea devenită virală pe internet nu face decât să ne pune din nou pe gânduri, atunci când alegem să consumăm orice produs de tip-fastood din spaţiile special amenajate, fără să ştim provenienţa şi metoda de pregătire a alimentelor.

În fotografia distribuită de internauţi se poate vedea cum trei tineri, angajaţi ai unei șaormerii, nu se știe exact din ce țară, pregătesc carnea ce urmează să le fie servită clienţilor. O calcă, pur şi simplu, în picioare, din dorinţa de a o aşeza mai bine pe rotisor.

Nu cu mult timp în urmă, vineri, parchetul Tribunalului Bucureşti a declanşat o anchetă în cazul unui copil de trei ani care a murit la spital, acolo unde au ajuns şi părinţii lui, după ce ar fi mâncat șaorma de la un fast-food din Capitală.

Procurorii spun că există suspiciunea unei intoxicaţii cu o substanţă necunoscută, motiv pentru care cazul este considerat unul medico-legal. Părinţii au sunat la ambulanţă după o noapte în care copilului i-ar fi fost rău şi le-ar fi spus anchetatorilor că nu au apelat mai repede 112 deoarece băieţelul avea momente în care îşi revenea.

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, a declarat pentru News.ro că vineri seară comisarii din Bucureşti au fost în control la restaurantul fast-food de pe Şoseaua Vergului, de unde băieţelul care a murit şi părinţii lui au consumat șaorma, însă acesta era închis. Controlul ANPC s-a repetat şi sâmbătă, însă restaurantul era în continuare închis.

Şi la Iaşi, ancheta epidemiologică făcută de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) în urma îmbolnăvirii a 134 de persoane, după ce au mâncat de la un fast-food din oraş, arată prezenţa bacteriei Salmonella în sosurile preparate în incinta unităţii.

Recomandari