Echinocțiul de primăvară 2019 este în noaptea de 20 spre 21 martie, când este și ultima SuperLună din 2019. Ce spun astrologii
Echinocțiul, care mai este numit și echinox, este momentul când ziua și noaptea sunt egale în orice loc de pe Pământ, datorită faptului că Soarele se află exact pe ecuatorul ceresc.
Echinocţiul de primăvară 2019. Echinocţiul de primăvară este momentul care marchează începutul primăverii astronomice și, în 2019, se va produce în timpul zilei de miercuri, 20 martie, la ora 23:58. Așadar, începând din 20 martie, de la miezul nopții, putem spune că, din punct de vedere astronomic, începe primăvara 2019.
Astfel, odată cu echinocțiul de primăvară, respectiv din 21 martie, durata zilei va fi în continuă creștere, iar cea a nopții în scădere, până la data de 21 iunie, când este solstițiul de vară.
Ce spun astrologii
Astrologii susţin că momentul când ziua devine egală cu noaptea simbolizează o stare de armonie, de transformare profundă atât a naturii exterioare, cât şi o transformare benefică a naturii noastre umane. În perioada echinocţiului de primăvară totul se trezeşte la viaţă, tinde să iasă la suprafaţă, să se bucure de energiile profunde ale primăverii.
Starea meditativă şi contemplativă a Peştilor este acum înlocuită cu spontaneitatea şi dorinţa de afirmare a Berbecului.
Ultima SuperLună din 2019
Ultima superlună din 2019 poate fi urmărită pe cer chiar pe 20 martie, când este și echinocțiul de primăvară. Pe 20 martie, luna va apărea mai mare și mai luminoasă ca de obicei și mai aproape de Pământ, având o creștere de 14% și o luminozitate mai mare cu 30%.
Echinocțiul de primăvară în anii următori:
În emisfera sudică a Pământului fenomenul trebuie interpretat invers, astfel ca în regiunile respective acest moment marchează începutul toamnei astronomice. Totodată, în regiunile polare, în emisfera nordică începe lunga zi polară, iar in cea sudică începe noaptea polară, ce vor dura, fiecare, câte 6 luni.
- Echinocțiul de primăvară 2019 - 20 martie- ora 23.58
- Echinocțiul de primăvară 2020 - 20 martie - ora 05:50
- Echinocțiul de primăvară 2021 - 20 martie
- Echinocțiul de primăvară 2022 - 20 martie
- Echinocțiul de primăvară 2023 - 20 martie
Echinocțiul de primăvară - Tradiții și obiceiuri
Tradiţiile privind echinocţiul de primăvară spun că orice forma de evoluţie are trei etape distincte: creaţia, menţinerea şi resorbţia sau distrugerea. La toate acestea se adaugă şi momentul de apogeu a ceea ce s-a creat. Astfel, echinocţiul de primăvară simbolizează creaţia, solstiţiul de vară apogeul, echinocţiul de toamnă începerea perioadei de resorbţie şi solstiţiul de iarnă perioada de conservare, care echivalează cu momentul de pregătire pentru un nou ciclu temporal.
În fiecare an, în momentul în care ziua este egală cu noaptea, sanctuarul de la Teotihuacan din Mexic este luat cu asalt de sute de turişti dornici să celebreze echinocţiul de primăvară.
În antichitate, prima zi de primăvară astronomică coincidea cu prima zi a anului persan şi era marcată prin 13 zile de petreceri.
În cultură amerindiana se ţineau ritualuri şi dansuri în onoarea Soarelui. Indienii Sioux plantau în această zi un arbore ceremonial ce reprezenta o legătură între Cer şi Pământ.
Fenomen paranormal filmat de o femeie, chiar în grădina sa! Ce creatură a apărut din întuneric (VIDEO)... Ultima Super Lună a anului va fi vizibilă în această seară. Va fi un spectacol fascinant pe cer, spun astronomii...