Antena Căutare

Eclipsă Totală de Soare, astăzi. Cum ne influențează

Pe 2 iulie 2019 are loc o eclipsă totală de soare. Află mai multe despre această eclipsă și cum ne poate influența.

Pe 2 iulie 2019 are loc o eclipsă totală de soare. Află mai multe despre această eclipsă și cum ne poate influența.

Eclipsele sunt fenomene cerești ciudate deoarece se produc destul de des, dar sunt vizibile mai rar. Din acest motiv avem, pentru o anumită locație de pe glob, în medie, o eclipsă de Lună pe an și una de Soare (parțială) la 3-5 ani.

Din păcate, eclipsele de Soare sunt vizibile numai din anumite locuri de pe glob, iar faza maximă, de totalitate, se observă doar pe o fâșie lată de 200 km. De aici provine și raritatea lor.

Pe 20 martie 2015 s-a produs ultima eclipsă de Soare vizibilă din țara noastră, când Soarele a fost acoperit în proporție de 43% de către Lună.

Eclipsa totală de soare din Rac

O eclipsă totală de Soare are loc la 2 iulie 2019. Este a XII-a eclipsă totală din secolul al XXI-lea.

Următoarea eclipsă totală de Soare, vizibilă de pe teritoriul Românei şi din Bucureşti, se va produce pe 3 septembrie 2081. Cu toate acestea, trebuie să știi că pe glob se produc minim două eclipse de Soare pe an. Tot ce trebuie să faci este să te deplasezi acolo unde ele vor fi vizibile.

Pe 2 iulie va avea loc unul dintre cele mai frumoase și rare fenomene astronomice și anume eclipsa totală de Soare, vizibilă în America de Sud. Fotografi din toată lumea vor încerca să surprindă momentul în fotografiile lor superbe.

Această eclipsă totală va începe peste Oceanul Pacific de Sud și-l va traversa aproape în întregime. Apoi va atinge Sudul Americii de Sud, aproximativ prin centrul statului Chile în seara locală, și va sfârși pe coasta estică a Argentinei.

Pentru a surprinde acest fenomen, 30 de români, printre care Alexandru Mironov, scriitor și jurnalist și Cătălin Beldea, astro-fotograf, vor călători în Chile, lângă Atacama.

Cum ne influențează eclipsa totală de soare

Eclipsele de Soare se întâmplă întotdeauna odată cu Luna Nouă și vizează aspectele exterioare, ajutându-ne să eliminăm obstacole sau să găsim soluții concrete pentru a ne îndeplini scopurile, aspirațiile.

Eclipsa totală de Soare în Rac din 2 iulie, deși poate crea contexte care să ne oblige să fim fermi și curajoși, să renunțăm la unele lucruri sau persoane care ne dăunează. Prin urmare, ne ajută să facem curățenie în suflet pentru ca într-un final o vom percepe pozitiv.

Citește și:

Horoscop iulie 2019. Ce schimbări radicale aduce Eclipsa Totală de Soare

Sursă foto: skyandtelescope.com
Agricultura în era tehnologiei. A fost inventat robotul care știe când legumele sunt coapte și le culege. Video... Cazarea și hrana cadrelor medicale de pe litoral va fi plătită de către patronii din turism...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x