Antena Căutare

Era Glaciara ar fi fost generata de caderea unui meteorit urias pe Terra

In urma cu 2,5 milioane de ani, un meteorit urias a lovit Pamantul. Meteoritul Eltanin a cazut in sudul Oceanului Pacific si a generat un tsunami de proportii si, dupa cum spun cercetatorii australieni, chiar si aparitia Erei Glaciare.

Meteoritul care a cazut pe Terra a avut dimensiunile unui munte si s-a prabusit cu o viteza incredibila. Corpul ceresc a lovit Pamantul a cazut in ocean, intre Chile si Antarctica, relateaza Antena 3. Impactul a determinat un tsunami ale carui valuri au atins o inaltime incredibila.

„Mega-tsunamiul a maturat zone vaste din Pacific si a inghitit pur si simplu o mare parte din uscat. In plus, in urma impactului, este posibil sa se fi eliberat cantitati extrem de mari de vapori de apa, sulf si praf in stratosfera. Efectele unui asemenea tsunami sunt ele in sine devastatoare, insa tot acest material eliberat in atmosfera ar fi fost suficient incat sa slabeasca puterea Soarelui si sa reduca temperaturile de pe Terra”, explica cercetatorii australieni.

Foto: arcanmundi.com

Rusii, britanicii si americanii se intrec sa gaseasca forme de viata sub gheata din Antarctica... Albirea pielii in zonele intime garanteaza succesul in societate, in Thailanda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x