Antena Căutare

Unde a DISPĂRUT? Una dintre insulele Japoniei este de negăsit. Fenomenul greu de explicat

Unul dintre cele mai ciudate fenomene este dispariția uneia dintre cele mai mici insule ale Japoniei care se numea Esame Hanakita Kojima și era nelocuită. Specialiștii încearcă acum să deslușească misterul dispariției.

Unul dintre cele mai ciudate fenomene este dispariția uneia dintre cele mai mici insule ale Japoniei care se numea Esame Hanakita Kojima și era nelocuită. Specialiștii încearcă acum să deslușească misterul dispariției.

Insula este situată în Teritoriile de Nord, subiectul unei alte celebre dispute - a insulelor Kurile -, cu Rusia. Insulele au fost confiscate de sovietici la câteva zile după ce s-a încheiat Războiul din Pacific.

Dispariţia insuliţei nu a fost remarcată de locuitorii din Sarufutsu, un sat situat la numai 500 de metri depărtare, pe insula vecină mai mare Hokkaido.

Localnicii au fost alertaţi privind dispariţia insulei în luna septembrie, după ce scriitorul Hiroshi Shimizu a vizitat Sarufutsu pentru a scrie un volum despre "insulele ascunse" ale Japoniei. Acesta a anunţat asociaţia pescarilor din zonă, care au căutat insula, fără succes.

Unde a DISPĂRUT? Una dintre insulele Japoniei este de negăsit. Fenomenul greu de explicatLocul în care trebuia să fie Insula

Autorităţile japoneze au iniţiat o anchetă în legătură cu dispariţia unei mici insule din nordul Japoniei. Aceasta are rolul de a afla dacă micul afloriment a fost luat de ape, ceea ce ar reduce foarte uşor suprafaţa apelor teritoriale japoneze. Însă nici măcar localnicii din Sarufutsu, cea mai apropiată localitate, nu ştiu ce s-a întâmplat şi spun doar că într-o dimineaţă nu au mai văzut insula.

“Nu este imposibil că mici insule să sfârşească prin a fi erodate de către elemente”, a declarat o responsabilă a pazei de coastă, citată de Agerpres.

Autorităţile trebuie să studieze zona pentru a afla care a fost soarta insulei, iar, dacă a dispărut complet, apele teritoriale ale Japoniei se vor micşora cu o jumătate de kilometru.

Bărbatul responsabil de curățenie a trăit un ȘOC în școală! Ce au făcut elevii (VIDEO)... Cea mai temută profeție din Biblie s-a împlinit! Creștinii sunt în stare de șoc! Ce anunță semnul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x