Antena Căutare

Experiment inedit! Creierul lui Sting a fost scanat pentru a descoperi cum analizează muzica. Ce au descoperit specialiștii

Creierul muzicianului Sting a fost scanat de psihologul Daniel Levitin, în Montreal, pentru a determina felul în care artistul analizează muzica, informează contactmusic.com.

Creierul muzicianului Sting a fost scanat de psihologul Daniel Levitin, în Montreal, pentru a determina felul în care artistul analizează muzica, informează contactmusic.com.

”Tehnicile moderne ne permit să conturăm hărţi cu felul în care creierul lui Sting organizează muzica. Este important, pentru că esenţa muzicalităţii este abilitatea de a manipula în minte reprezentaţii bogate ale melodiei dorite”, a explicat Levitin.

Sting a colaborat cu Daniel Levitin, pentru că îi apreciază cartea intitulată ”This Is Your Brain on Music” (Acesta este creierul tău în relaţie cu muzica), potrivit unui articol publicat de Universitatea McGill.

Două scanări, funcţională şi structurală, au fost realizate într-o singură sesiune la McGill's Montreal Neurological Institute. Specialiştii i-au făcut artistului o rezonanţă magnetică funcţională, care măsoară activitatea cerebrală, detectând schimbările associate cu circulaţia sanguină. Levitin şi colegul lui, doctorul Scott Grafton, şi-au publicat descoperirile în Neurocase.

”Esenţa acestor metode este abilitatea de a testa dacă modelele generate de activitatea cerebrală se aseamănă mai mult pentru două genuri muzicale, în comparaţie cu alte genuri. Această tehnică nu a mai fost folosită niciodată”, a spus Grafton.

”Creierul lui Sting ne-a arătat conexiuni între melodii pe care le cunosc bine, dar pe care nu le-am mai văzut relaţionate înainte. Piesa lui Astor Piazzolla «Libertango» şi melodia «Girl», a trupei The Beatles, s-au dovedit a fi două dintre cele mai asemănătoare. Ambele sunt în chei minore şi includ motive melodice similare, arată studiul. Un alt exemplu: «Moon over Bourbon Street», ce îi aparţine lui Sting, şi «Green Onions», piesa grupului muzical Booker T. and the MG's, ambele în Fa minor, au acelaşi tempo (132 de bătăi pe minut) şi un ritm similar”, a explicat Levitin.

Cei doi specialişti speră să facă scanări similare pe atleţi, scriitori şi pictori.

Mesajul secret pentru omenire, pictat chiar în Capela Sixtină! Iese la iveală o teorie uluitoare despre opera lui Michel... Creatură bizară, surprinsă într-o zonă secetoasă din Portugalia. ''Este un extraterestru''...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x