Antena Căutare

Fidel Castro, conducătorul suprem! A bătut 9 recorduri istorice. A supravieţuit celor 634 de tentative de asasinat

Vestea că fiul cel mare al fostului lider cubanez Fidel Castro s-a sinucis la vârsta de 68 de ani a șocat pe toată lumea. Puțini știu ce legendă a fost tatăl său. A scăpat de moarte de peste 300 de ori și a lichidat peste 1000 de persoane.

Vestea că fiul cel mare al fostului lider cubanez Fidel Castro s-a sinucis la vârsta de 68 de ani a șocat pe toată lumea. Fidelito a fost tratat luni de zile pentru depresie. Puțini știu ce legendă a fost tatăl său. A scăpat de moarte de peste 300 de ori și a lichidat peste 1000 de persoane.

Fidel Castro a fost prim-ministru al Cubei între 1959-1976 și președinte al Republicii din 1976 până în 2008. Fiul său cel mare a fost numit Fidelito pentru că semăna mult cu tatăl său.

Fidel Castro, conducătorul suprem! A bătut 9 recorduri istorice. A supravieţuit celor 634 de tentative de asasinat

Cine a fost Fidel Castro, legenda care a trăit 90 de ani

Conducătorul suprem. Cel mai longediv dictator comunist şi poate cel mai longediv lider al unei republici naţionale din istorie (după Chiang Kai-shek şi Kim il Sung), a stat la conducerea Cubei 52 de ani şi 62 de zile, din 1959 de când s-a proclamat premier până în 2011 când a demisionat din funcţia de prim secretar al partidului comunist cubanez.

Fidel Castro a ținut cel mai lung discurs la Adunarea Generală ONU. A durat 4 ore şi 29 de minute, ţinut pe 29 septembrie 1960. Însă cel mai lung discurs ţinut de el a fost în cadrul celui de-al treilea congres al partidului comunist în 1986, vorbind timp de 7 ore şi 10 minute!

CIA a plănuit să îl omoare de 634 de ori, dar acesta a supraviețuit. majoritatea plănuite de CIA, folosind mijloace ca pastille otrăvitoare, trabucuri otrăvitoare, moluşte explosive, costume îmbibate cu substanţe chimice ce pot produce căderea bărbii, potrivit Historia.

A reuşit să sfideze 10 preşedinţi americani, de la Eisenhower la Bush, care au încercat diferite metode de a-l înlătura de la putere:intervenţii ca cea din Goful Porcilor, plătirea rebelilor anti-Castro, sancţiuni, asasinate, negocieri cu statele rivale Cubei. Doar Ronald Reagan l-a lovit decisiv, izolandu-l de aliaţii comunişti, ceea ce l-a determinat să-şi relaxeze politicile comuniste, şi sănătatea precară care l-a forţat să renunţe la putere.

Poate cea mai dură luptă pe care a dus-o dictatorul cubanez a fost cea cu fumatul. Acesta declara că ultimul trabuc l-a aprins în 1985, spunând că “cel mai bun lucru pe care îl poţi face cu un pachet de ţigări este să-l dăruieşti inamicului”.

Castro a avut 8 copii, cel mai mare fiind Fidelito, cu numele real Fidel Castro-Diaz –Ballart, un savant sovietic. Fiica, Alina Fernandez, a rezultat în urma unei relaţii extraconjugale, a scăpat din Cuba ca turist şi a devenit un permanent critic la adresa regimului la un program de radio din Miami. Castro mai are 5 fii cu cea de-a doua soţie, Dalia Soto, a căror nume încep cu litera A., cel mai tânăr fiind numit Antionio, medical echipei naţionale de baseball.

Deşi a intrat în istorie prin modul în care a condus țara, a locuit într-o casă modestă cu două etaje. Îi plăcea să arunce cu banii: fuma trabucuri scumpe, juca golf, se plimbă cu limuzina. Avea o avere de 500 milioane de dolari conform Forbes, deși el pretindea că nu deține nici măcar un cent.

Castro era un dictator simpatic, dar dacă îl supărai sau erai un rebel cu convingeri capitaliste sau liberale, nu era de bine. 1253 de oameni au fost executaţi imediat cum Castro s-a instalat la putere în 1959. Castro este acuzat pentru arestarea, torturarea şi executarea oponenţilor politici, scufundarea unor vase cu femei şi copii, doborârea unui avion american civil, construirea lagărelor în care prizonierii erau puşi la muncă forţată, separarea familiilor, restricţiile impuse în migraţie, intervenţiile sale în războaiele civile ale altor ţări care au produs şi mai multe victime. Numărul de victime datorate regimului comunist cubanez s-ar ridică la zeci de mii.

Făcea amor cu câte două femei pe zi. În toată viaţa sa de dictator se spune că a avut 35 000 de femei.

Minune biblică! Locuitorii unui oraș au rămas șocați după ce au descoperit ce s-a întâmplat cu apele unui râu din zonă... Așa fotografii nu ai mai văzut! Au fost suprinse cele mai importante momente din viață...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x