Antena Căutare

Florii 2019. Cum să îți visezi ursitul în Duminica Floriilor

Florii 2019. Potrivit tradtțiilor, in seara din ajunul Floriilor, fete isi pot visa sortitul. Afla ce trebuie sa faci pentru a vedea cine iti va fi sot.

Florii 2019. Potrivit tradițiilor, în seara din ajunul Floriilor, fete își pot visa sortitul. Află ce trebuie să faci pentru a vedea cine îți va fi soț.

Anul acesta, Intarea Domnului în ierusalim pică pe 21 aprilie. Duminica Floriilor este o sărbătoare foarte importantă pentru creștini, marcată în calendarul ortodox cu cruce roșie și specificația dezlegare la pește.

În ajunul Floriilor, pentru a află cu cine se vor căsători, femeile trebuie să aerisească lucrurile din casă și să le scoată afară în soare. Hainele trebuie scoase afară pentru a-l chema pe ursit.

Tradiția mai spune că fetele nemăritate trebuie să fiarbă busuioc în apă la miezul nopții, înainte de Duminica Floriilor(ajunul Floriilor). Cu acea apă trebuie să se spele pe cap şi apoi să o toarne la rădăcina unui păr înflorit. Totul trebuie făcut până la ivirea zorilor. În ziua Intrării Domnului în Ierusaim nu trebuie să uităm că ne este interzis să ne spălăm pe cap pentru a nu aduce ghinion în casă.

Florii 2019. Ce NU ai voie să faci de Intrarea Domnului în Ierusalim

Florii 2019. Rugăciune la ziua numelui

„Dumnezeule Preasfinte, cum voi putea să-Ți mulțumesc cu vrednicie pentru viață ce mi-ai dat? Tu m-ai scos din întunericul neființei și viață mea este un dar al bunătății Tale, care m-a păzit până acum, mă sprijinește în necazuri și-mi întâmpina trebuințele. Tu ești Cel ce priveghezi asupra mea, indreptezi pașii mei în calea binelui și mă aperi de ispite. Când mă rătăcesc, Tu mă întorci în calea poruncilor Tale,- când mă poticnesc, Tu mă sprijinești; când cad, Tu mă ridici,- și când păcătuiesc, Tu mă întorci și-mi deschizi părinteștile Tale brațe. O, cât de multe sunt datoriile mele către Ține, pentru că mi-ai dat viață și mi-ai dat în toate zilele semne despre părintească Ta bunătate și îngrijire.
Plin, așadar, de vie recunoștință, Ție îți închin toate zilele vieții mele, și mai ales această zi de sărbătoare pentru mine, și mă rog cu umilință că bunătatea Ta să nu mă părăsească în tot timpul vieții mele, și înțelepciunea Ta să mă povățuiască totdeauna în calea binelui și fericirii, pentru rugăciunile și mijlocirile sfântului (al cărui nume îl porți) și ale Preacuratei Maicii Tale. Amin.”

Citește și:

Florii 2019. Rugăciune la binecuvântarea salciei în Duminica Floriilor

Cum l-a înviat Iisus pe Lazăr și unde se află mormântul său... Florii 2019. Spune-mi ce nume de floare ai, ca să-ți spun ce semnificație are!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x