Live acumAsia Express - Drumul elefantului (r)
Prime Time 20:20Asia Express - Drumul elefantului (r)

Florii 2019. Ce NU ai voie să faci de Intrarea Domnului în Ierusalim

Florii 2019. Tradiții și obiceiuri în zi de sărbatoare. Află ce nu ai voie să faci de Intrarea Domnului în Ierusalim pentru a te feri de ghinion.

Florii 2019. Tradiții și obiceiuri în zi de sărbatoare. Află ce nu ai voie să faci de Intrarea Domnului în Ierusalim pentru a te feri de ghinion.

Anul aceste creștinii ortodocși sărbătoresc Intrarea Domunui în Ierusalim pe data de 14 aprilie. Această sărbătoare mai este cunoscută în popor și sub numele de Florii. Duminica Floriilor se prăznuiește de către biserică de mai bine de 2000 de ani, ani în care s-au adunat nenumărate obiceiuri și tradiții.

Florii 2019. Ce rugăciune se rostește la sfințirea salciei și ce puteri miraculoase are

Ce NU ai voie să faci de Florii

1. În această zi nu se spală, nu se calcă și nu se face de mâncare. Fiind o mare sărbătare, marcată în calendarul ortodox cu cruce roșie, nu se muncește și se face treabă prin gospodorii.

2. De Florii nu ai voie să te speli pe cap fără apă sfințită. Udatul părului cu apă obișnuită va aduce ghinion și albirea părului în scur timp.

3. Femeile nu se stropeste cu parfum sau cu alte esențe moderne, ci cu apă sfințită luată de Bobotează.

4. Începând cu Duminica Floriile nu se mai consumă urzici deoarece se spune că acestea nu mai sunt comestibile.

5. Nu este bine ca oamenii să se certe, mai ales dacă cearta pornește de la masă. Se spune că cearta de la masa de Florii va rămână în familie tot anul.

6. Se crede că persoanele care își uită morții în ziua de Florii, adică nu le îngrijesc mormintele și nu aprind o lumânare lângă o ramură de sălcie nu vor avea parte de sprijin la bătrânețe.

Sursa foto: mitropolia.md

Citește și:

Vremea de Paște 2019 și de Florii. Ce anunță prognoza meteo aprilie 2019

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro