Live acumPoftiti la circ (r)
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Florii 2019. Rugăciune la binecuvântarea salciei în Duminica Floriilor

Florii 2019. Potrivit obiceiurilor Bisericii Ortodoxe, in Duminica Floriilor se sfinteste salcia. Anul aceasta, Intrarea Domnului in Ierusalim se praznuieste pe 21 aprilie. Citeste rugaciunea la binecuvantarea salciei in Duminica Floriilor.

Florii 2019. Potrivit obiceiurilor Bisericii Ortodoxe, în Duminica Floriilor se sfințește salcia. Anul aceasta, Intrarea Domnului în Ierusalim se prăznuiește pe 21 aprilie. Citește rugăciunea la binecuvântarea salciei în Duminica Floriilor.

Crengile de salcie sunt nelipsite în Duminica Floriilor. Credincioşii merg la slujbă cu ramurile şi după ce sunt sfinţite le pun la icoane, geamuri, uşi, porţi sau le utilizează în gospodărie.

Animalelor li se pune în mâncare muguri de salcie pentru a fi sănătoase tot anul şi pentru a face viţei sănătoşi.

În unele zone ale țării, pentru a fi protejați de boli, unii credincioși se încing la brâu cu ramuri de salcie sfințită.

Florii 2019. Ce NU ai voie să faci de Intrarea Domnului în Ierusalim

Rugăciune la binecuvântarea salciei în Duminica Floriilor

”Domnului să ne rugăm,

(letrină două rânduri) Doamne, Dumnezeul nostru, Care şezi pe heruvimi; Cel ce ai arătat puterea Ta şi ai trimis pe Unul‑Născut Fiul Tău, Domnul nostru Iisus Hristos, ca să mântuiască lumea prin Crucea, prin îngroparea şi prin învierea Sa; Căruia, venind în Ierusalim spre patima cea de bunăvoie, poporul care şedea întru întuneric şi în umbra morţii, luând semnele biruinţei, ramuri de copaci şi stâlpări de finic, I‑a prevestit învierea, Însuţi, Stăpâne, păzeşte‑ne şi pe noi, care urmând acelora purtăm în mâini ramuri de copaci în această zi de înainte‑prăznuire. Şi precum pe acele popoare şi pe acei prunci care Ţi‑au strigat Ţie: osana, apără‑ne şi pe noi, ca prin laude şi cântări duhovniceşti să ne învrednicim de dătătoarea de viaţă învierea cea de a treia zi, în Hristos Iisus Domnul nostru, cu Care împreună eşti binecuvântat, cu Preasfântul şi bunul şi de‑viaţă‑făcătorul Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.”

Citește și:

Recomandari