Antena Căutare

FOTO: Chipul lui Iisus Hristos a fost reconstituit de către oamenii de ştiinţă! Cum a arătat acesta în realitate

Oameni din toate colţurile lumii se gândesc, atunci când spun Iisus Hristos, la un bărbat din rasa caucaziană, cu ochii deschişi la culoare şi părul şaten, însă această concepţie ar fi total greşită, conform unei echipe de cercetători.

Cu ajutorul unor tehnici specifice antropologiei medico-legale, mai mulţi cercetători britanici şi israelieni au reconstituit chipul lui Iisus, iar rezultatul este absolut inedit şi total diferit de ceea ce se ştia până acum.

Articolul continuă după reclamă

Astfel, folosindu-se de tehnici specifice antropologiei medico-legale, ce utilizează resurse informaţionale din domenii precum anatomie, antropologie sau arheologie pentru a reconstitui înfăţişarea unei persoane, dar şi de mica descriere a lui Iisus din Evanghelia după Matei, Richard Neave, fost cercetător în cadrul Universităţii din Manchester, i-a reconstituit chipul.

Cunoscut pentru faptul că a încercat să readucă la viaţă imaginile unor presonalităţi importante din istoria lumii, precum regele Filip al II-lea al Macedoniei ori monarhul frigian Midias, Richard şi oamenii lui de ştiinţă au prelevat mostre din cutiile craniene ale unor băştinaşi, care au trăit în perioada secolelor I î.Hr. - I d.Hr. Acestea au fost analizate cu ajutorul tomografiei computerizate, care a permis savanţilor să identifice grosimea muşchilor feţei.Ulterior, rezultatele au fost utilizate pentru a reconstitui un model digital tridimensional al feţelor.

Aşadar, cercetătorii au reconstituit cutia craniană, pe suprafaţa căreia au fost modelate straturi dintr-un lut special folosit în acest sens, după care au adăugat componente precum piele, nas, buze şi pleoape, toate realizate din lut, dar şi păr sintetic.

Rezultatul a fost însă diferit de tot ceea ce se cunoştea până acum, căci conform oamenilor de ştiinţă, Iisus nu ar fi avut părul lung şi deschis la culoare, ci scurt şi creţ, iar culoarea ochilor este una tipică populaţiilor din zona Galileei, de nuanţă mult mai închisă.

Record absolut: Cea mai mare adunare de colindători din lume! Când încep să cânte, ţi se face pielea de găină instantane... "Modul în care hainele sunt aranjate face să arate ca locul de veci al cuiva"! Epava Titanicului dezvăluie un ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x