Antena Căutare

FOTO | Floarea-cadavru este un exemplar rar care ascunde un secret inedit! Aceasta este unică în lume

Rafflesia tuan-mudae, uriaşa floare, denumită şi floarea-cadavru, are un diametru de 111 centimetri și a fost descoperită într-o zonă de conservare din Indonezia Precedentul record era deţinut tot de un asemenea exemplar, descoperit în urmă cu câţiva ani tot în Indonezia: floarea avea un diametru de 107 centimetri.

FOTO | Floarea-cadavru este un exemplar rar care ascunde un secret inedit! Aceasta este unică în lume
Floarea-cadavru

„Aceasta este cea mai mare Rafflesia tuan-muda consemnată vreodată”, a declarat Ade Putra, din cadrul Agenţiei pentru Conservare din Agam, Sumatra, potrivit Mediafax.


Floarea rămâne deschisă timp de o săptămână înainte de a se ofili. Planta a fost denumită Rafflesia după britanicul Sir Stamford Raffles, primul care a descoperit un astfel de exemplar în secolul XIX. Florea imită mirosul unui cadavru în putrefacţie pentru a atrage insectele.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Este pe bune! Acești oameni vor primi 9.000 de dolari, degeaba, pentru un experiment social... Povestea emoționantă a Adinei, fetița care locuiește lângă groapa de gunoi de la Glina. Frumusețea ei răpitoare i-a adus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x