- Serialul "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN" are premiera pe 9 ianuarie. Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine din 10 ianuarie! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Poveştile reuşesc să fascineze oameni de toate vârstele, din toate colţurile lumii, însă uneori, există şi oameni care spun că eroii nu există. Afirmaţie complet falsă, căci cei care spun acest lucru nu l-au cunoscut sau nu au auzit de James Harrison, un bărbat australian în vârstă de 78 de ani.
Supranumit "mână de aur", James nu are nevoie de vreun costum spectaculos pentru a face fapte bune, ci doar de sângele lui. De la 18 ani, acesta a reuşit să salveze peste două milioane de copii, căci a donat sânge în fiecare săptămână.
Înzestrat cu un tip rar de sânge, ce are în plasmă un anticorp ce ajută bebeluşii să supravieţuiască maladiei Rhesus, James Harrison şi-a dedicat viaţa acestora, donând de la 18 ani. Fie că este în vacanţă, fie că se confruntă cu probleme, ca atunci când i-a murit soţia, Harrison donează sânge odată la câteva săptămâni de când avea 18 ani.
De-a lungul timpului, acesta a vizitat centrele de donaţii de peste 1000 de ori, indiferent de locul în care s-a aflat. Mai mult de atât, bărbatul a ajutat multe mame să nască bebeluşi sănătoşi, inclusiv pe fiica sa, Tracey.
Cum a devenit donator?
Apreciat în lumea întreagă pentru faptele sale, James a povestit că a devenit donator când avea doar 14 ani. A suferit o intervenţie chirurgicală pe torace, după care a avut nevoie de trei luni de spitalizare. Atunci a avut nevoie de o transfuzie de 13 litri de sânge: . „Am stat în spital timp de trei luni, iar sângele pe care l-am primit mi-a salvat viaţa. Aşa am decis că la 18 ani voi începe să donez".
Ulterior, când a crescut şi a mers să doneze sânge, medicii au descoperit anticorpul lui deosebit de valoros, încât viaţa lui a fost asigurată pentru un milion de dolari australieni. Pentru că mii de copii mureau în Australia de boala Rhesus, iar mulţi alţi nou-născuţi sufereau leziuni cerebrale permanente din această cauză, sângele lui le-a fost administrat rapid şi, mai mult de atât, a stat la baza dezvoltării unui vaccin numit Anti-D, capabil să protejeze bebeluşii de efectele maladiei Rhesus. Pentru descoperirea acestui vaccin, Harrison s-a oferit voluntar unei serii de teste.
De când s-a descoperit că sângele său poate vindeca, acesta a fost administrat la sute de mii de femei, dar şi copiilor nou-născuţi, pentru a împiedica dezvoltarea maladiei. Medicii spun că până în prezent bărbatul a salvat 2,2 milioane de copii. „Nu m-am gândit niciodată să mă opresc. Niciodată", afirmă australianul.
Sursa: elitedaily.com, adevărul.ro