Antena Căutare

FOTO! Top 10 coperti de reviste care au schimbat lumea

Unele imagini au avut un impact extraordinar asupra intregii lumi. Iata un top 10 al celor mai populare si impresionante coperti de reviste din lume!

1. In numarul din 2 ianuarie 1939, Hitler a fost numit "omul anului" de catre revista Time Magazine. Pe coperta publicatiei se afla o ilustratie care il reprezinta pe Hitler cantand imnul sau de ura fata de evrei intr-o catedrala plina de cadavre.

2. Paul Schutzers a realizat o fotografie in care un prizonier vietnamez era capturat de catre fortele militare americane. Aceasta imagine i-a socat pe americani, care apoi au inceput sa se manifeste impotriva Razboiului din Vietnam. Fotografia a aparut in numarul din 26 noiembrie al revistei Life.

3. Muhammad Ali a aprut pe coperta revistei Esquire din aprilie 1968. Imaginea a dorit sa ilustreze decizia impresionanta a lui Muhammad Ali de a nu se alatura armatei americane, refuzand sa renunte la convingerile sale religioase. Coperta a utilizat o tema populara din arta medievala, cea a martirului Sebastian.

4. Coperta realizata de Ronald G. Harris pentru numarul din ianuarie 1973 a revistei National Lampoos a starnit o multime de controverse, desi intentia era sa aduca zambetele pe chipurile cititorilor.

5. Annie Leibovitz este artista care i-a fotografiat pe John Lennon si pe Yoko Ono, chiar cu cateva ore inainte ca artistul sa fie impuscat in fata locuintei sale din New York, pe 8 decembrie 1980. Leibovitz a dorit, initial, sa il fotografieze doar pe John Lennon, insa acesta a insistat ca sotia lui sa ii fie alaturi. Imaginea a aparut pe coperta revistei Rolling Stone din 22 ianuarie 1981.

6. Desi la inceput imaginea a starnit controverse, unele magazine refuzand sa vanda revista, fotografia cu Demi Moore insarcinata si goala in numarul din august 1991 al Vanity Fair a intrat in topul celor mai cunoscute coperti din lume. Dupa inedita aparitie a actritei, tot mai multe vedete au ales sa pozeze in aceasta ipostaza.

7. Fotografia lui Bill Clinton de pe coperta revistei Time din 21 decembrie 1998 este mai mult decat simbolica. Imaginea a aparut in perioada scandalului de la Casa Alba, care ii avea ca protagonisti pe presedintele american si Monica Lewinsky. Uimitor la aceasta fotografie este ca litera M din spatele lui Clinton creeaza o pereche de coarne pe capul acestuia.

8. Coperta revistei New Yorker din 24 septembrie 2001 a avut un succes rasunator. Imaginea a reprezentat un memorial pentru toate victimele atacului de la 11 septembrie. Desi pe coperta neagra se observa cu greu conturul celor doua turnuri, imaginea a avut un mare impact asupra lumii.

9. Primele imagini cu gemenii cuplului Brad Pitt si Angelina Jolie au fost publicate pe coperta revistei People din luna martie 2008. Aparitia acestora in exclusivitate a costat cateva milioane de dolari.

10. Imaginea cu Michael Jackson in ambulanta, imediat dupa moartea sa, a socat fanii din lumea intreaga. Sarah Ivens, editor sef al OK Magazine, a marturisit ca a dorit ca revista sa se diferentieze de ceea ce exista pe piata in acel moment. Fotografia a aparut in iunie 2009.

Nu rata GALERIA FOTO de mai jos!

Sursa / FOTO: webdesignerdepot.com

Bacsis de 10.000 de lire pentru o chelnerita din Anglia... FOTO! Un barbat face reclama la lenjerie intima pentru femei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x