Antena Căutare

Imagini adorabile! Bei Bei, un pui de panda gigant, este vedeta unei grădini zoologice

Gradina Zoologică din Washington se pregătește în ianuarie pentru un aflux de vizitatori, dornici să vadă puiul de panda gigant născut în luna august, relatează AFP, citată de Agerpres.

Gradina Zoologică din Washington se pregătește în ianuarie pentru un aflux de vizitatori, dornici să vadă puiul de panda gigant născut în luna august, relatează AFP, citată de Agerpres.

Micul panda, denumit "Bei Bei" de Prima Doamnă, Michelle Obama, și de soția președintelui chinez, Peng Liyuan, aflată alături de acesta într-o vizită de stat în SUA în luna septembrie, are aproape patru luni și cântărește circa 8 kilograme.

Bei Bei va fi vedeta grădinii zologice din Washington

"Mii de vizitatori" sunt de așteptați începând cu 16 ianuarie la spațiul dedicat urșilor panda gigant, care a fost închis de la nașterea lui Bei Bei în 22 august, a declarat Brandie Smith, directoarea adjunctă a grădinii zoologice.

Pentru a pregăti micul panda în fața afluxului de vizitatori, "aducem grupuri mici" în avans, a completat îngrijitorul Juan Rodriguez. Angajații grădinii zoologice au putut vedea puiul, iar miercuri zeci de jurnaliști au fost invitați la "debutul mediatic" al lui Bei Bei.

Deși accesul în grădina zoologică este în întregime gratuit, vizitatorii care aleg să plătească o taxă anuală pot vedea puiul de panda în exclusivitate în primele zile ale lunii ianuarie (între 8 și15).

Bei Bei este fiul lui Mei Xiang și Tian Tian, o pereche de panda împrumutați de China grădinii zoologice din SUA. Nașterea puiului a fost rezultatul inseminării artificiale, un proces delicat, deoarece "femela este fertilă doar o dată pe an, până la două zile", a declarat medicul veterinar responsabil pentru panda, Pierre Comizzoli.

"Pentru strănepoţi, încă ceva despre Bucureşti..."! Documentar inedit al anilor 1980, dedicat copiilor, nepoți... A supravieţuit timp de 16 luni în Oceanul Pacific, iar acum e dat în judecată! Bărbatul e acuzat că şi-a mâncat colegul ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x