Antena Căutare

Galerie foto de colecţie! Rămâi fără cuvinte! Aşa arăta Cascada Niagara în urmă cu 100 de ani. Imagini spectaculoase

Cascada Niagara este, fără îndoială, un spectacol al naturii, mai ales când este îngheţată. Câteva imagini cu "Tunetul Apei" de la începutul secolului al XX-lea fac inconjurul lumii

Cascada Niagara este, fără îndoială, un spectacol al naturii, mai ales când este îngheţată. Câteva imagini cu "Tunetul Apei" de la începutul secolului al XX-lea fac inconjurul lumii

CIFRE IMRESIONANTE!

Cascada, care la început avea doar 11 metri în înălţime, a fost însă botezată cu mult timp înainte, de vechile populaţii amerindiene, Niagara de azi numindu-se iniţial “Ongniaahra”, adică “Tunetul apelor”.

Ultima măsurătoare arată clar: 56 de metri înălţime (cât un bloc cu 21 de etaje) şi o lungime de 790 de metri.

În fiecare minut aproape 340000 de metri cubi de apă cade peste stâncile cascadei Niagara. Din cauza căderii puternice de apă se formează o ceaţă care la rândul ei cu ajutorul soarelui dă naştere la multe curcubee.

CITEŞTE ŞI Cascada Niagara, a cincea atracție turistică din lume: 5,5 milioane de litri de apă pe secundă, în cădere. Galerie FOTO impresionantă

Continuăm să ne mirăm: Plonjarea puternică a apei a produs peşteri în spatele perdelei de apă. Cascada Canadiana a săpat un bazin de plonjare de 59 metri adâncime.

Imensul volum de apă nu se opreşte din curs niciodată. Totuşi, pe malul cascadei şi în lungul râului, apa creează uneori, în timpul iernii, formaţiuni de gheaţă cu grosimi de până la 15 m, care se pot extinde până acoperă întreaga lăţime a raului, formând aşa-numitul “pod de gheaţă“. Acesta se poate întinde de-a lungul a câţiva kilometri în josul râului.

CITEŞTE ŞI Niagara e istorie! Cea mai frumoasă cascadă din lume se află în România! (GALERIE FOTO)

A DEVENIT RAPID CEA MAI IMPORTANTĂ ATRACŢIE TURISTICĂ!

În anul 1800 primii turişti au putut vizita cascada Niagara, pe atunci fiind cel mai important punct turistic din America de Nord. Autorităţile locale ale oraşului New York declară Cascada Niagara parc naţional în anul 1885, iar un an mai târziu autorităţile din Ontario fac acelaşi lucru.

Până în 1912, vizitatorilor le era permis să meargă pe podul de gheaţă şi să vadă minunea din partea de jos. Dar pe 4 februarie 1912 podul de gheaţă s-a spart şi trei turişti şi-au pierdut viaţa.

40 DE ORE fără “TUNETE”! NIAGARA A SECAT TOTAL o singură dată… DIN CAUZE NATURALE!

Pe data de 29 martie 1848, fluxul de apă s-a oprit complet în toate cele trei cascade, partea de sus a râului blocându-se cu gheaţă. Astfel, timp de 40 de ore , Cascada Niagara a fost perfect uscată. A AMUŢIT!

I-au cusut mâna în ABDOMEN pentru a fi salvat. ''Am un sentiment ciudat când încerc să mişc degetele'' - FOTO... Bitcoin, celebra monedă virtuală, va consuma în curând mai multă energie electrică decât o țară!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x