Antena Căutare

Greșeala de la pagina 53! Un exemplar ”Harry Potter şi Piatra Filosofală” ce conţine o eroare, estimat la peste 23.000 de euro. Tu ai verificat?

Un exemplar rar din prima ediţie a volumului "Harry Potter and the Philosopher's Stone" (”Harry Potter şi Piatra Filosofală”), ce conţine o eroare, va fi scos la licitaţie la casa Bonham din Londra, în noiembrie, pentru suma de 20.000 de lire (aproximativ 23.000 de euro), anunţă The Sun.

Copii ale primului volum din seria scrisă de J.K. Rowling, ”Harry Potter şi Piatra Filosofală”, ar putea fi vândute la licitaţie pentru o mică avere. Se estimează că mai există în circulaţie în jur de 500 de copii rare din acea primă ediţie.

Prima carte din serie a apărut în 1997 şi a devenit rapid un succes global, fiind editată în 400 de milioane de copii. Fiecare copie - dintre cele care se mai găsesc în circulaţie - conţine o mică greşeală la pagina 53, ce descrie o listă de accesorii pe care ar trebui să le aibă un vrăjitor care merge la Şcoala de Vrăjitorie Hogwarts. Lista magică de accesorii conţinea printre altele un cazan şi un telescop.

Ochii ageri ai cititorilor au depistat că la sfârşitul listei se repeta cuvântul ”1 wand” ( ”1 baghetă magică”). Acea eroare a fost corectată în ediţiile care au urmat, însă valoarea exemplarelor care conţineau eroarea a crescut tocmai datorită acelei mici greşeli.

Franciza literară ”Harry Potter”, scrisă de J.K. Rowling, include şapte volume, care au fost traduse în 67 de limbi şi s-au vândut în peste 450 de milioane de copii. Cărţile din această serie au stat la baza realizării a opt lungmetraje, care au generat încasări de peste 7 miliarde de dolari pe plan mondial.

Cel mai norocos om de pe planetă e în Dubai! Un indian a fost salvat dintr-un accident de avion, dar la o săptămână s-a ... O bătrânică a ieșit pe stradă cu cea mai bizară pereche de ochelari din lume! Motivul te va emoționa!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x