Antena Căutare

Halima Cisse, tânăra care a născut nouă copii, nu exclude să aibă și alții. Cum se descurcă acum cu bebelușii

Halima Cisse este tânăra în vârstă de 26 de ani din Mali, care a născut nouă copii în luna mai. Ea nu exclude, totuși, să mai aibă și alții, deși ea și partenerul ei mai au o fată acasă. Femeia a povestit cum se descurcă cu cei nouă bebeluși și cum e să aibă grijă de ei.

Doi parinti si copilul lor, poza generica Galerie
Halima Cisse, tânăra care a născut nouă copii, nu exclude să aibă și alții. Cum se descurcă acum cu bebelușii | Shutterstock

Halima Cisse a stabilit un record mondial după ce a adus pe lume nouă bebeluși și toți au supraviețuit. Iată care e povestea ei, relatată aici de Daily Mail.

Halima Cisse, tânăra care a născut nouă copii, nu exclude să aibă și alții. Cum se descurcă acum cu bebelușii

Halima Cisse a născut la o clinică din Casablanca, Maroc, pe 5 mai 2021, cei nouă bebeluși. Un număr-surpriză, despre care a aflat chiar cu câteva minune înainte să nască prin cezariană, pentru că medicii îi spuseseră inițial că va avea șapte copii, nu nouă. Copiii sunt și acum în grija medicilor și asistentelor. Mama celor nouă copii a făcut noi dezvăluiri, exclusive, despre sarcină, pentru Daily Mail.

"Am rămas șocată când am aflat că vor fi nouă copii, de fapt. (...) Sora mea mă ținea atunci de mână, dar eu nu mă puteam gândi decât la un singur lucru: 'Cum voi putea să am grijă de toți acești copii?'", a mărturisit Halima Cisse.

Tatăl celor nouă bebeluși: "Când i-am văzut, am rămas fără cuvinte. Nu aveam cum să îi iau în brațe pe toți"

Tânăra mamă susține că sarcina nu s-a datorat tratamentului de fertilizare in vitro, care este una dintre cele mai frecvente cauze ale nașterilor multiple, ci a venit natural. Cei nouă bebeluși aveau între 500 de grame și un kilogram la naștere și au fost duși imediat în incubatoarele de la Terapie Intensivă.

Tatăl, în vârstă de 35 de ani, nu a putut fi alături imediat de soția lui, când a născut, din cauza pandemiei de coronavirus. El și-a văzut cei nouă bebeluși pentru prima dată pe 19 iulie, când a mers la clinica din Maroc, unde sunt aceștia.

"Sentimentul a fost copleșitor atunci când i-am văzut. Îi mulțumesc Celui de sus că au supraviețuit cu toții și că soția mea este și ea bine. Când i-am văzut, am rămas fără cuvinte. Nu aveam cum să îi iau în brațe pe toți".

Halima și partenerul ei nu exclud să mai aibă copii, atât că, pe lângă cei nouă bebeluși născuți în mai, ei doi mai au acasă un copil: o fată, care locuiește cu ei în Mali.

Cum se descurcă Halima Cisse acum cu cei nouă bebeluși

Copiii au primit, între timp, și nume. Pe cei patru băieți îi cheamă Mohammed, Bah, El Hadji și Oumar, iar pe fete, Hawa, Adama, Fatouma, Oumou și Kadidia.

Totuși, este estimat că toate costurile pentru întreținerea celor nouă bebeluși au ajuns deja la un milion de lire sterline, dar au fost și vor fi în continuare acoperite în totalitate de guvernul din Mali. Copiii ar trebui să mai rămână în clinica din Maroc pentru încă două luni, a relatat Daily Mail.

Pentru că sunt schimbați la fiecare două ore, cei nouă bebeluși folosesc în jurul a 100 de scutece pe zi și au nevoie de șase litri de lapte zilnic. Mama a putut să alăpteze doar o lună, iar apoi a rămas fără lapte.

Tânăra mamă a fost aproape de moarte în momentul când a adus pe lume copiii, pentru că a pierdut foarte mult sânge, a relatat presa străină. Tocmai de aceea, încă are nevoie de recuperare. Tânăra mamă spune că ajunge deseori la momente de epuizare. Ea își petrece timpul, de obicei, odihnindu-se și uitându-se la televizor. Spune că își vede bebelușii de două ori pe zi, pentru cel mult jumătate de oră, dar mai mult nu este în stare.

"E foarte epuizant și încă mă simt slăbită. Am avut o sarcină dificilă. Am nevoie, în continuare, să mă recuperez", a declarat mama pentru Daily Mail.

"Să dai naștere unui copil este greu, dar să naști nouă este de neimaginat. E foarte multă muncă depusă aici, sunt total recunoscătoare echipei de medici și de asistente care ne ajută, dar și guvernului din Mali care ne acoperă toate aceste costuri", a mai spus ea.

Părinții celor 10 copii nu știu însă dacă ar putea să se descurce financiar cu toți. Locuiesc într-o casă modestă cu trei camere, pe care ar trebui să o extindă acum că familia s-a mărit atât de mult.

Tatăl copiilor: "Momentan, nu mărimea casei noastre contează, câte camere avem sau câți bani, ci trebuie să ne asigurăm că toți bebelușii sunt sănătoși și la fel și soția mea, asta este tot ce contează".

Primul set de nonupleți s-a născut în Sydney, în 1971, însă niciunul dintre copii nu a supraviețuit mai mult de o săptămână. În mod similar, într-un alt caz din Malaezia, toți cei nouă bebeluși au murit la scurt timp după naștere, conform The Mirror.

Iluzie optică virală. Tu vezi paiul din pahar? Doar cei cu un simț aparte își pot da seama unde este... Motivul incredibil pentru care o femeie a refuzat să meargă la nunta surorii sale. De ce nu a vrut să o vadă mireasă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x