Antena Căutare

Îl mai ții minte? Ce se mai știe de “băiețelul înghețat” care mergea 4 kilometri prin viscol să ajungă la școală

Băiețelul înghețat, Wang Fuman, la numai opt ani, ajungea la școală în anul 2018 cu părul plin de țurțuri și mâinile crăpate de la temperaturile scăzute. Pentru că își dorea să învețe, străbătea zilnic 4,5 kilometri prin temperaturi de -9 grade Celsius. Ce se mai știe despre el.

imagine cu baietelul inghetat Galerie
Wang Fuman, “băiețelul înghețat”, a fost salvat de mila oamenilor. | Captură Youtube

Mama sa l-a abandonat de mic, el trăind cu bunica și vrând să reușească în viață, se ducea în fiecare zi la școală, deși condițiile erau vitrege.

Imaginile au devenit virale după ce învățătorul său l-a fotografiat și a decis să facă publică povestea sa. Elevul chinez și-a căpătat porecla de „Ice Boy” (n.r. băiatul înghețat), după ce imaginile cu el au devenit virale pe rețelele de socializare.

Băiețelul înghețat călătorea în fiecare zi peste 4,5 kilometri pentru a ajunge la școală, distanță pe care o parcurgea în mai bine de o oră

Copilul călătorea în fiecare zi peste 4,5 kilometri pentru a ajunge la școală, distanță pe care o parcurgea în mai bine de o oră. Iarna, el înfrunta viscolul și temperaturile sub pragul înghețului pentru a ajunge la ore. În ziua în care a fost făcută poza respectivă, temperaturile scăzuseră la -9 grade Celsius, iar vântul sufla cu putere.

Imaginile cu un tânărul elev care ajunge la școală cu părul înghețat și mâinile umflate au relansat discuțiile despre sărăcia copiilor din China, atunci când au fost postate de profesorul său în ianuarie 2018.

Supranumit "Băiatul de gheață" de către utilizatorii rețelelor de socializare, Wang, pe atunci în vârstă de opt ani, mergea pe jos 4,5 km pentru a ajunge la școală în provincia Yunnan din sud-vestul Chinei - adesea la temperaturi de îngheț.

Determinarea sa de a ajunge la școală în condiții atât de dificile și performanțele sale excelente în clasă au stârnit un val de simpatie și sprijin online.

La nouă ani, multe s-au schimbat pentru Wang în ultimele 12 luni - și nu a mai trebuit să meargă kilometri întregi până la școală în zăpadă, potrivit Cotidianului Poporului. Wang și familia sa s-au mutat din coliba de noroi pe care o împărțeau într-o casă cu două etaje, la doar 10 minute de mers pe jos pe un drum asfaltat de școala sa.

"Viața este mult mai bună", a declarat tatăl băiatului, Wang Gangkui, în 2019, relatează BBC.

"În comparație cu pereții de noroi și drumul plin de noroi, suntem mult mai bine adăpostiți de vânt și ploaie".

Citește și: O femeie și-a pozat degetele colorate diferit: așa arăta în dimineața asta. Ce a pățit și ce înseamnă de fapt

Școala în care învăța băiețelul Wang a beneficiat de creșterea investițiilor după ce s-a alflat de povestea lui

Se pare că au fost instalate instalații de încălzire în sălile de clasă, în timp ce un dormitor a fost construit pentru a găzdui copiii care locuiesc departe de școală.

"[Wang] este un elev de top și se înțelege bine cu colegii săi de clasă", a declarat directorul adjunct Fu Hen tot atunci. "Toată atenția i-a făcut pe elevi să simtă minunea lumii, iar ideile lor s-au schimbat foarte mult. S-au plantat semințele visurilor că într-o zi vor putea pleca din munți, iar ei sunt foarte încrezători pentru viitor", a mai spus directorul, potrivit BBC.

Citește și: Ce e în neregulă în această poză? O mamă trage un semnal de alarmă. Puțini părinți își dau seama

Visul lui Wang, însă, rămâne același

La fel ca în 2018, el speră ca în viitor să devină ofițer de poliție, pentru a-i putea "prinde pe cei răi".

Peste 3.000 de utilizatori ai Weibo - serviciul chinez de microblogging asemănător Twitter (X) - au folosit hashtag-ul #IceBoyAYearOn pentru a discuta povestea lui Wang. Mulți văd aceste relatări ca pe un "final fericit".

"Puterea web-ului chiar nu ar trebui subestimată", spune unul dintre ei, subliniind că protestele online au fost cele care au dus la schimbarea condițiilor sale.

"Schimbările lui Wang... și ale familiei sale sunt îmbucurătoare", a scris un alt utilizator de social media, Chen Li, pe Weibo. "Acesta este meritul opiniei publice și efortul comun al guvernului local și al nenumăraților oameni grijulii".

"Folosirea bunei guvernări va topi mai mulți "copii de gheață" și va aduce mai multă putere copiilor săraci", a spus un altul.

În discursul său de Anul Nou, în 2019, președintele Xi Jinping a declarat că reducerea sărăciei din mediul rural a fost un obiectiv principal al anului trecut.

El a spus: "125 de județe sărace și 10 milioane de locuitori din mediul rural afectați de sărăcie au fost scoși din sărăcie.

"Pentru a ne îndeplini sarcina de a scoate din sărăcie alte peste 10 milioane de locuitori din mediul rural, așa cum am planificat, vom rămâne concentrați și vom munci din greu în acest sens."

Cu toate acestea, unii utilizatori ai rețelelor de socializare au subliniat că mai sunt încă multe de făcut în ceea ce privește tragerea la răspundere a oficialilor în cazul în care se întâmplă situații similare în regiunile de care sunt responsabili.

Citește și: O româncă a dat lovitura în Italia cu o afacere banală pentru românii de rând. Cum i-a cucerit pe italieni și a făcut avere

O fetiță a luat varicelă de la grădiniță și în scurt timp a ajuns de urgență la spital. Medicii i-au pus un diagnostic c... O tânără care cântărea 228 de kilograme s-a transformat total după ce a slăbit 146 de kilograme. Cum arată astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x