Antena Căutare

Iluzie optică virală. Privește atent în mijlocul imaginii și o să ai o surpriză. Ce se întâmplă, de fapt

O iluzie optică apărută recent pe internet a devenit virală și a stârnit numeroase reacții în rândul internauților. Dacă privești atent vei avea impresia că imaginea se mișcă.

iluzie optica cu puncte Galerie
Descoperă ce efect surprinzător ascunde această iluzie optică | sursa foto: Profimedia

Uneori, creierul uman este predispus să observe imaginile sau elementele cu care este mai familiarizat. Există momente în care jocul de lumini, nuanțe sau umbre pot „juca feste”, păcălind ochiul uman sau percepția.

Pare greu de crezut, dar această iluzie optică te poate „păcăli” că imaginea se mișcă. Efectul este atât de puternic încât numeroase persoane din întreaga lume au fost „păcălite”.

Citește și: Tu ce vezi prima dată în această imagine? Iluzia optică care îți spune ce fel de om ești. Răspunsul te va surprinde

Tot ce ai de făcut este să privești atent fotografia de mai sus, fixând cu ochii zona din centru. Vei vedea imediat ce efect neașteptat se întâmplă!

O iluzie optică ce dă senzația că imaginea se mișcă a devenit virală pe internet și a stârnit numeroase reacții

Psihologi din Norvegia și Japonia au explicat în cadrul Frontiers in Human Neuroscience care este explicația pentru care, atunci când un om privește atent imaginea de mai sus, va începe în scurt timp să aibă senzația că aceasta se mișcă. La fel ca în cazul altor iluzii optice, creierul are tendința să găsească o explicație sau să „înlocuiască” informația lipsă cu ceva ce i se pare familiar sau posibil.

Citește și: Iluzie optică virală. Crezi că găsești pasărea din forografie? Unde se ascunde aceasta, de fapt

Astfel, atunci când privim atent imaginea de mai sus, vom avea impresia că se formează un tunel și că acesta fie se mișcă ușor, fie marginile găurii negre se lărgesc. Acest lucru este cauzat de faptul că mintea anticipează sau proiectează trecerea de la lumină la întuneric.

Ceea ce este cu adevărat surprinzător este faptul că specialiștii au încercat să analizeze această iluzie optică și folosind alte culori, efectul a fost același.

Citește și: O femeie și-a pozat câinele, dar totul s-a transformat într-o iluzie optică virală. Ce este în imagine, de fapt

Studiul a arătat însă că iluzia optică funcționează cel mai bine în alb și negru. Aproximativ 86% din participanți au confirmat faptul că au impresia că poza se mișcă dacă este privită în centru, dar au fost și 14% care au spus că nu își dau seama sau nu observă ceva deosebit, arată cei de la mentalflos.com.

Urmărește imaginea de mai sus și vezi dacă și tu poți vedea „secretul” acestei iluzii optice, ce a ajuns pe internet și a devenit virală. Cu siguranță efectul te va surprinde.

Femeia care a născut în ocean, fără asistență medicală. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu ea și copilul ei... O mamă și-a bătut copilul cu lingura de lemn în zona posteriorului și a pierdut custodia celui mic! Cum a fost posibil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x