Antena Căutare

Iluzie optică virală. Crezi că găsești pasărea din forografie? Unde se ascunde aceasta, de fapt

O femeie se plimba prin natură atunci când a descoperit o pasăre. A pozat-o și a publicat imaginea pe internet, dar în scurt timp aceasta s-a transformat într-o iluzie optică de senzație.

pasare in frunzis Galerie
Fotografia cu o pasăre face senzație pe internet | sursa foto: Profimedia

O asistentă medicală se plimba profitând de timpul liber și de peisajul frumos de natură atunci când a observat o pasărea prin frunzișul de pe pământ. S-a uitat atent și a văzut că este vorba despre o cinteză.

A pozat-o și a publicat imaginea pe internet, iar aceasta a devenit în scurt timp virală. Numeroase persoane din întreaga lume au încercat să descopere unde se ascunde pasărea din fotografie.

O iluzie optică îi face pe internauți să se întrebe unde este pasărea din imagine

Yolanda Bogert are 42 de ani, este mama a doi copii, profesează ca asistentă medicală și este din Darwin (Australia). Într-o zi, atunci când avea ceva mai mult timp liber decât de obicei, femeia a decis să profite de timpul frumos și să facă o plimbare prin natură. Totuși, la un moment dat, ceva de pe pământ i-a atras atenția.

Citește și: Iluzie optică virală. Crezi că găsești păianjenul veninos din imagine? Insecta are 10 centimetri și e una periculoasă

Când s-a uitat mai atent, australianca și-a dat seama că o pasăre stă în frunziș. A studiat-o atent și a realizat că este vorba despre o cinteză, adică o pasăre cântătoare. Fără să mai stea pe gânduri, Yolanda Bogert a fotografiat-o de câteva ori, apoi a publicat imaginea pe internet.

Nu a durat mult și ceea ce inițial părea o simplă fotografie s-a transformat peste noapte într-o adevărată iluzie optică. Oameni din întreaga lume au studiat cadrele atent și au încercat să descopere unde se află pasărea, de fapt.

Yolanda Bogert spune că s-a „împrietenit” recent cu respectiva cinteză, pe care a ales s-o numească George, inspirată fiind de un celebru desen animat.

Citește și: Iluzie optică virală. Crezi că găsești vulpea din imagine? Descoperă unde se ascunde animalul, de fapt

Se pare totuși că penajul ei se camuflează perfect în frunzișul de pe pământ, lucru ce o face să fie greu de reparat. Privește atent fotografia de mai sus și încearcă să descoperi unde se află cinteza sau urmărește galeria foto ca să descoperi răspunsul. Dacă nu ai răbdare să faci acest lucru, atunci o să îți dezvăluim că, în cadrul acestei iluzii optice, pasărea se află ascunsă chiar în mijlocul imaginii.

Uneori, creierul uman este predispus să observe imaginile sau elementele cu care este mai familiarizat. Există momente în care jocul de lumini, nuanțe sau umbre pot „juca feste”, păcălind ochiul uman sau percepția.

Au șase ani, respectiv 13, dar arată mai în vârstă decât părinții lor. De ce trăsăturile copiilor sunt atât de îmbătrâni... O mai ții minte pe Mary Tănase? Cum arată acum, la patru ani de când a devenit virală cu momentul ”nu apă”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x