Iluziile optice pot ajuta la antrenamentul abilităților de observație și analiză. În ultimii ani, aceste puzzle-uri au devenit tot mai căutate, stârnind curiozitatea și interesul privitorilor deopotrivă. Iluziile optice se propagă rapid și în mediul online, acolo unde internauții se provoacă să găsească rapid soluțiile.
Iluzie optică virală. Puteți să găsiți fata din imagine în doar 13 secunde?
Modul în care aceste imagini „joacă feste” minții este studiat și de oamenii de știință, care observă impactul pe care acestea le au asupra creierului uman, înțelegând tot mai multe despre mecanismele de funcționare ale acestuia.
Citește și: Iluzia optică ce ascunde un test IQ. Câți iepuri vezi în imagine?
Doriți să vă testați abilitățile de observație? În imaginea de mai sus, există o siluetă a unei fetițe care este „ascunsă” în peisaj. Priviți atent și încercați să deslușiți „misterul.” Provocarea și mai mare este să reușiți să faceți acest lucru în doar 13 secunde. Cei care sunt firi analitice și buni observatori, atenți mereu la detalii, nu ar trebui să aibă o problemă în a face acest lucru.
Dificultatea puzzle-ului este una medie și cere doar puțin mai multă concentrare din partea privitorilor. Ați reușit?
La o privire rapidă, în imagine se poate observa doar o formațiune de roci și pietre, un peisaj regăsit în natură. Cu toate acestea, la o analiză mai amănunțită, cei ageri pot observa și silueta fetiței.
Aveți nevoie de un indiciu? Fetița poartă un pulover de culoare mov. Soluția: secretul acestui „joculeț” era ca privitorii să se gândească să mărească imaginea, pentru a putea căuta mai bine fetița.
Citește și: Iluzie optică virală. Câte broaște sunt în poză și unde se află acestea, de fapt. Iată răspunsul
Dacă tot nu ați găsi-o, vă prezentăm mai jos soluția. Fetița apare cu mânuțele în sus, salutând chiar la cameră! Aceasta este, totuși, undeva în depărtare, iar cheia acestui puzzle era mărirea fotografiei, care facilitează o căutare mai amănunțită.
De asemenea, cei ce au reușit să facă acest lucru în doar 13 secunde sunt buni observatori, mereu atenți la detalii și gândesc de regulă „outside of the box”.
Iluziile optice oferă întotdeauna o perspectivă fascinantă asupra modului în care funcționează creierul nostru. Combinațiile specifice de culoare, lumină și modele ne pot păcăli creierul, iar acesta poate fi ușor indus în eroare.
Cu cât se vinde moneda de 100 de lei din anul 1992, cu chipul lui Mihai Viteazul. Dacă o aveți acasă, vă veți îmbogăți!... Cât a plătit un bucureștean ca să își parcheze mașina în fața blocului. Pentru suma enormă a fost nevoit să facă credit ...