Conform definiției, o iluzie optică reprezintă o imagine care poate influența modul în care o persoană percepe realitatea. Practic, o estimare eronată a realității, datorită înșelării simțurilor principale. Studiile au arătat însă că aceste iluzii pot fi și obiectul unor teste de inteligență, în funcție de cât de repede poate depista creierul uman detaliile „ascunse” din imaginea privită.
O astfel de ilustrație a fost distribuită și pe rețelele de socializare, după ce mai mulți utilizatori ai platformelor online și-au dat seama că pot zări, într-un desen ce reprezintă un copac cu crengi și frunze, câteva figuri de iepuri. Dacă priviți imaginea, câți iepuri vedeți?
Citește și: Această iluzie optică ascunde un test de inteligență! Reușești să îți dai seama în ce pahar e mai multă apă?
Iluzie optică virală. Câți iepuri vedeți ascunși în crengile copacilor?
La o primă vedere, desenul pare a fi al unui copac simplu, însă în crengile arborelui stau „camuflate” mai multe siluete de iepuri. Pentru unii internauți a fost ceva mai greu să zărească detaliile din spatele ilustrației, însă alții au reușit să distingă rapid misterul „puzzle-ului”.
Dacă încă nu ați descoperit soluția, vă dăm un indiciu: dacă priviți mai atent, puteți observa câteva figuri de iepuri care se formează cu ajutorul îmbinării crengilor și frunzelor copacului ilustrat. Frunzele reprezintă ochii animalelor, în timp ce crengile conturează siluetele lor.
Răspunsul: În total sunt 3 figuri de iepuri, ascunse în desenul cu crengile copacului. Iată ce înseamnă dacă le-ați văzut în primele 5 secunde de când ați început să priviți imaginea!
Ce înseamnă dacă ați descoperit figurile de iepuri în doar 5 secunde
Potrivit jagranjosh.com, dacă o persoană reușește să identifice fețele ascunse de iepure din interiorul copacului în doar 5 secunde, ar putea fi un semn al unei inteligențe peste medie. Multe studii au arătat că, cu cât îți exersezi mai mult creierul cu puzzle-uri și probleme dificile de logică, cu atât poți deveni mai inteligent.
Citește și: Iluzie optică virală. Găsește leopardul din imagine într-un timp cât mai scurt. Unde se află felina, de fapt
Iluziile optice oferă întotdeauna o perspectivă fascinantă asupra modului în care funcționează creierul nostru. Combinațiile specifice de culoare, lumină și modele ne pot păcăli creierul să perceapă vizual ceva care nu există de fapt, iar simțurile noastre pot fi cu ușurință induse în eroare.