Antena Căutare

Intre Bacau si Ploiesti nu exista autostrada, dar pe E85 "zboara" un Boeing 737-200

Autostrada Ploiesti-Buzau-Focsani, parte a Coridorului IX Pan European, care, in proiect, are o lungime de 6.500 km, pleaca din Finlanda, de la Helsinki, traverseaza noua tari si ar trebui sa traverseze Romania prin Giurgiu, Bucuresti, Ploiesti, Focsani, Bacau, Vaslui si Albita, este inca departe de lumina zilei pe teritoriul tarii noastre. Iar traficul pe drumul european E85, ce leaga Ploiestiul de Bacau, este infernal. Cu toate acestea insa, un avion de tip Boeing 737-200, cu o lungime de 37 de metri, o latime de 7 metri si o greutate de 49 de tone, si-a luat miercuri zborul de la Bacau, cu destinatia Ploiesti, dar nu oricum, ci cu ajutorul unui trailer cu gabarit depasit. "Aterizarea" a avut loc pe marginea Autostrazii A3 Bucuresti-Ploiesti.

Boeing-ul nu s-a ridicat de la sol la Bacau, aripile fiindu-i demontate si transportate cu un alt TIR, dar a rulat pe DN2, DN 1B, Centura Ploiesti, DN1 si DN72 pentru a ajunge in Ploiesti West Park, cel mai mare parc industrial din sud-estul Europei, unde va fi reconditionat si transformat intr-o cafenea, dedicata atat angajatilor companiilor din zona cat si clientilor obisnuiti, interesati sa experimenteze ceva inedit. Cafeneaua in Avion va deveni un reper pentru intreaga zona si va fi accesibila direct din autostrada A3, ce urmeaza in curand sa fie finalizata. Ultimul termen avansat de Ministerul Transporturilor este 1 august.

Ploiesti West Park in cifre:

  • 250 de hectare este suprafata celui mai mare parc industrial si logistic din sud-estul Europei
  • 5.4 MW este capacitatea celui mai mare proiect de panouri fotovoltaice dezvoltat in Romania, instalat pe acoperisurile din Ploiesti West Park
  • 750 de locuri de munca create au fost create
  • 10 kilometri de drum au fost construiti in incinta parcului

Foto: inavion.wordpress.com

Chinezii au montat tepi impotriva cersetorilor... Produsele de lux sunt expuse pe tavi intr-un mall brazilian de lux...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x