Antena Căutare

Inventia inedita a unui licean din Botosani ar putea revolutiona medicina!

Un licean din Botosani ar putea revolutiona medicina cu o inventie inedita. Tanarul a creat o mana bionica, adica un angrenaj de fier intr-o manusa de plastic ce imita perfect miscarile mainii umane. 

Constantin Voiniciuc a marturisit ca totul a pornit de la discutia cu un medic chirurg. Asa a luat nastere mana bionica, inventie care i-ar putea aduce medalia de aur la un concurs de stiinta si inginerie din Statele Unite ale Americii.

Tanarul a muncit timp de un an pentru a finaliza mana bionica. Colegii s-au oferit sa-l ajute inclusiv cu bani pentru a-si duce planul pana la capat.

Mana bionica se poate folosi si in medii chimice, medii toxice sau pentru dezamorsari de bombe, si ar putea fi utilizata, mai ales, ca proteza pentru cei care s-au pierdut mainile. Insa, pentru asta e nevoie de alte studii si alti bani, o provocare mai grea decat tehnica pentru familia baiatului cu venituri modeste.

Constantin vrea sa ajunga un inventator apreciat, ca sa stranga bani sa isi ajute fratele care are sindromul Down.

Mana bionica a primit numeroase diplome si medalii si s-a calificat la unul dintre cele mai prestigioase concursuri tehnice, care va avea loc anul viitor in SUA.

Vezi crocodilul record de sase metri!!!... Horoscop 5 iulie: Vezi ce iti rezerva astrele!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x