Antena Căutare

Ioan Stoica, fondatorul Caritasului, omul care le-a “furat” romanilor miliarde de dolari, a fost gasit!

Imediat dupa Revolutie, un personaj “cheie” a avut in mainile sale soarta a sute de mii de romani, care au investit in jocul piramidal Caritas o suma uriasa, evaluata astazi la peste 4 miliarde de dolari

In timp ce oameni simpli si-au pierdut agoniseala de-o viata, atunci cand s-a prabusit jocul, Ioan Stoica a facut inchisoare doar un an si jumatate, pentru frauda, dupa care s-a “evaporat”, stand ascuns ani la rand, de frica celor care au ramas fara un sfant din cauza lui.

Astfel, dupa cum sustin cei de la Wowbiz.ro, omul are astazi 71 de ani si traieste impacat cu sine, dupa ce si-a schimbat domiciliul de mai multe ori, pentru a-si pierde urma. Mai mult, a fentat si presa pana acum, iar jurnalistii nu au reusit sa-i dea de urma.

Prietenii, putini la numar, l-au protejat din toate partile. “S-a mutat in Cluj”, “Sta ascuns prin Moldova” sau “A fugit din tara”, spuneau apropiatii daca erau intrebati de Stoica.Wowbiz.ro l-a gasit pe fondatorul Caritasului chiar in Brasov, localitatea de resedinta a lui Stoica, conform ultimei adrese din buletin. Evident, personajul care a pus la punct un sistem ce a nenorocit sute de mii de romani, nu mai sta pe aceeasi strada. Teribil de precaut si pentru a se pierde in multime, Stoica s-a mutat intr-un cartier muncitoresc, intr-un bloc cu aproape 100 de garsoniere. Aici, el ocupa o locuinta modesta, situata la etajul 4, iar accesul la nivelul respectiv este restrictionat inca de la iesirea din lift cu un grilaj protector!

Concret, dupa mai multe zile de veghe in fata blocului sau, interval in care Stoica nu a iesit din casa, aspect confirmat si de vecini , care il considera un “taciturn si un om foarte retras”, fondatorul Caritasului si-a facut aparitia intr-o dimineata, in jurul orei 10. Imbracat cu o geaca eleganta si incaltat cu niste pantofi asortati, dar si purtand o sapca cu inscrisul “Luck” (n.r. noroc), Stoica s-a uitat atent in jur si a plecat apoi spre un supermarket din apropiere, unde si-a facut cumparaturile: legume, fructe, apa plata, paine si lactate. Abordat la iesirea din magazin de reporterii Wowbiz.ro, Stoica a acceptat in prima faza o discutie, pentru ca apoi, cand a auzit ca subiectul in cauza este Caritasul, sa refuze orice conversatie, incercand chiar sa opreasca si camera de filmat! Indepartandu-se panicat de echipa Wowbiz.ro, Stoica s-a intors pe alt drum spre locuinta lui, depasind blocul in care locuieste, ca masura de precautie pentru eventualii urmaritori. Apoi, dupa circa jumatate de ora de ture date prin cartier, la deruta, Stoica, omul care are pe constiinta falimentul a sute de mii de romani, s-a intors pe furis in ascunzatoarea lui. Asa cum si-a trait si ultimii zece ani din viata.

Sursa: wowbiz.ro

Curiosul caz al bicicletei din copac, din Vashon Island. Cat este legenda si cat este adevar?... Galerie foto: Fetele de la Pussy Riot cantand prin puscarie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x