Antena Căutare

Italienii au facut o mare descoperire arheologica, la Roma, din greseala!

Este vorba despre un centru de arta ce dateaza din anul 123, ridicat de catre imparatul Hadrian, si care putea gazdui 900 de persoane care participau la seri culturale, cu discursuri filosofice, politice si recitari de poezie, conform Guardian.co.uk.

Descoperirea facuta în Piazza Venezia din Roma este acum vizibila publicului larg, care poate observa chiar si podeaua de marmura a centrului vechi de 2.000 de ani, la o adâncime de 5,5 metri. "Auditoriumul lui Hadrian este cea mai mare descoperire din Roma dupa ce am scos la lumina Forumul, în 1920", a declarat Rossella Rea, arheologul care conduce lucrarea.

Complexul a fost descoperit din greseala, în zona fiind executate lucrari pe extindere a metroului din Roma. "Noi n-am fi avut fonduri pentru asemenea sapaturi, astfel ca datorita lucrarilor la metrou am reusit sa scoatem la lumina constructia."

In acest moment, responsabilii pentru lucrarile la linia de metrou cauta o solutie pentru a integra si descoperirea extrem de valoroasa in planurile lor.

Citeste si Jurnalul!

VIDEO: Primul robot umanoid cu muschi si tendoane... Bijuteria-omida, o podoaba in valoare 400.000 de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x