Antena Căutare

Jade Youngman nu a mai mâncat fructe de peste 22 de ani. Cum arată după ce aproape toată viața a consumat doar fast food

Jade Youngman nu a mai consumat fructe de la vârsta de 3 ani, iar în ultimii 23 de ani a mâncat doar mâncare procesată. Mulți ar spune că este pretențioasă, însă femeia susține că nu este deloc așa.

Jade Youngman, femeia care mananca doar mancare procesata zi de zi, timp de 23 de ani
Jade Youngman nu a mai consumat fructe de la vârsta de 3 ani, iar în ultimii 23 de ani a mâncat doar mâncare procesată | Shutterstock.com

Nu este vorba despre preferințe, ci tânăra de 26 de ani suferă de o tulburare de alimentație. Ea a fost diagnosticaă în copilărie cu o afecțiunea cunoscută sub denumirea de ARFID, care justifică cumva fobia ei pentru anumite produse alimentare.

Este tulburarea de care suferă mulți dintre copii considerați mofturoși de către părinți. În cazul lui Youngman nu este vorba despre o formă gravă, iar principalele produse pe care nu suportă să le vadă în farfurie sunt fructele și legumele.

În viziunea ei, ele reprezintă ceva scârbos: ”Mă vor face să vărs dacă le mănânc. Îmi provoacă grețuri dacă le am în față. Știu că nu mă vor ucide dacă le mănânc și știu că probabil vor avea un gust plăcut, dar nu pot să le simt în gură.”

Citește și: Claudia Radu, concurenta de la "Chefi la Cuțite" a slăbit! Ce dietă folosește și cât de eficientă este

În schimb, Jade are o dietă alcătuită în principiu din carne procesată, carbohidrați simpli și lactate. Ea le numește ”alimente sigure” și crede că nu va mai încerca altceva în viitor.

”Am încercat să fac asta, dar nu pot. Am mâncat întotdeauna chicken nuggets, pizza, paste cu brânză și chipsuri - mâncare procesată, practic”, povestește femeia pentru New York Post.

Ce este ARFID

Tulburarea de alimentație atentă / restrictivă (ARFID) este o problemă de alimentație caracterizată printr-un consum redus de anumite alimente sau evitarea totală a lor.

La vârsta de 3 ani, Jade a început să manifeste simptomele acestei tulburări. Părinții ei spun că nu-și pot aminti niciun traumatism din copilăria care i-ar fi putut declanșat temerile, iar Youngman crede că textura produselor este cea care o dezgustă.

Citește și: Cea mai spectaculoasă slăbire a anului. Cât a reușit o femeie să slăbească în pandemie

”Nu este vorba despre aromă. De exemplu, îmi place gustul condimentului fajita, dar nu aș putea mânca niciodată ardei iute din cauza texturii lui. Chiar dacă cred că mi-ar plăcea aroma, mintea mea nu îmi va permite să consum.”, a afirmat ea.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În 2013, un terapeut i-a spus acesteia că probabil suferă de ARFID. Se pare că ea este un caz ușor căci majoritatea pacienților menționează gustul și mirosul ca fiind principalele motive pentru care evită anumite alimente, dar există și cazuri mai grave.

De exemplu, unele persoane care suferă de ARFID și sunt nevoite să consume anumite produse de care se ”tem” pot suferi experiențe dureroase, cum ar fi sufocarea sau vărsături.

Citește și: Cele mai periculoase combinații de alimente. Nutriționiștii nu le mănâncă niciodată

Youngman spune că starea ei îi provoacă depresie și anxietate și o împiedică să se bucure de o viață socială normală.

„Oamenii nu te cred. Pur și simplu îți pun lucruri de genul:„ De ce nu încerci? Îți va plăcea. Dar știu că mă va îmbolnăvi”, susține Jade.

Există un sunet pe care doar tinerii îl pot auzi! Ai curaj să dai testul și să afli ce vârstă au urechile tale, de fapt?... Creatura bizară găsită pe un șantier de lucru. Cum au reacționat muncitorii când au auzit sunetele pe care le scoate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x