Antena Căutare

Justo si Lucia: casatoriti de peste 80 de ani! Pe el l-a lasat auzul, pe ea, picioarele. Doar inima nu i-a tradat!!!

S-au "luat" in septembrie 1932 si se iubesc, la fel de tare, si astazi, desi au trecut, ambii, de suta. Traiesc in Spania, in casa lor de...secole. Cinci nepoti si sapte stra-nepoti le asculta povestile

Justo Galindo si Lucia Rodriguez s-au luat pe 2 septembrie 1932. Asta inseamna ca-s casatoriti de 80 de ani si cinci luni. Optzecideani!!! Lui i-a mai salbit, nitelus, auzul, dar, la etatea sa - 105 primaveri in aprilie - inca mai articuleaza o canuta de vinisor rosu, zilnic, la masa. "Pana mai ieri, iesea in poarta casei, sa mai stea de vorba cu lumea. Acu e mai obosit, dar cum se intremeaza vremea, ia sa-l vezi cu rasare in pridvor", spune Justo Galindo Rodriguez, fiul. "Pana pe la 98 de ani, cred, calarea calul fara probelme", adauga.

"Cu mama e o chestiune ceva mai delicata. Operata de colon, acum 28 de ani...Dar pana la 95 a gatit zi de zi. Mananca de toate, numai hrana facuta de ea. El, in schimb, nu stie ce e aia problema de sanatate. Nu l-am vazut sa ia ceva pentru stomac si, daca raceste, dupa o aspirina, hai, doua, e gata, pe picioare", continua fiul.

Au trait mai bine de un secol, dar niciunul nu si-a pierdut memoria. Cand iesea la poarta si vedea pe cineva, cu cateva luni in urma, mos Justo ii zicea, direct, "Taica, tu esti a' lui"...semn ca-i recunostea. Locuiesc aproape de Caceres, Toledo, in Spania, in aceeasi casa in care s-au iubit prima oara. Isi vad nepotii si stranepotii, glumesc cu ei - "De cand nu te-am vazut!", zice Justo, desi cei mici au venit si ieri. Isi aduc aminte de Razboiul Civil, de luptele de atunci, de Franco, de schimbarea regimului. "Am murit de foame, am suferit de frig, dar am ramas impreuna. Pe vremea aceea nu se faceau hartii, totul era pe cuvant. Dadeai mana cu cineva, i-o strangeai, nu mai aveai nevoie de nimic", zice si Lucia.

Acum 80 de ani oamenii se iubeau si fara Valentine's Day...

VIDEO EMOTIONANT! Iata reactia unui bunic in momentul in care isi vede nepotelul... Zboara elicopterule, zboara! Uite cum poate fi o jucarie mai tare decat o drujba...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x