Antena Căutare

La 12 ani, gâtul ei e blocat la 90 de grade. Cum a ajuns să trăiască așa micuța Afsheen și de ce nu poate fi operată

La 12 ani, Afsheen, din Tharkarpar, Pakistan, trebuie să trăiască cu o condiție rară - gâtul ei e blocat la 90 de grade.

Afsheen, fetita cu gatul blocat la 90 de grade
De ce are Afsheen gâtul blocat la 90 de grade | Instagram

Când avea doar 1 an, Afsheen a suferit un accident ce i-a schimbat viața pentru totdeauna. Ea a căzut din brațele surorii sale și s-a lovit.

Pentru că familia ei nu a avut bani să o ducă la doctor atunci când a avut loc accidentul, Afsheen suferă și azi din cauza accidentului ce a avut loc atunci când era mică.

Afsheen are gâtul blocat la 90 de grade și nu se poate opera

”E diferită față de ceilalți copii,” a declarat fratele ei, Yaqoob, într-un mini-documentar realizat de canalul YouTube Truly. ”Gâtul ei e blocat la un unghi de 90 de grade. Era foarte mică atunci când a avut loc accidentul. Nu și-l amintește.”

Citește și: Pielea Palomei Lira nu are tratament nicăieri în lume. De ce arată așa fața tinerei de 23 de ani

”Când Afsheen avea 12 luni, a căzut din poala surorii mai mari și s-a accidentat,” a continuat Yaqoob. ”Am dus-o la un homeopat, care i-a sucit gâtul lui Afsheen.”

Accidentul suferit i-a schimbat viața lui Afsheen, ce încă are probleme cu gâtul la 12 ani. Pentru că părinții ei nu și-au permis să meargă la doctor cu ea, gâtul fetiței a rămas blocat la un unghi de 90 de grade.

”Gâtul ei e răsucit, așa că tot ce vede e răsucit,” a continuat Yaqoob. ”Are disconfort în gât și probleme cu mersul. Îi e greu și să stea jos și să doarmă.”

Din cauza condiției sale, Afsheen are nevoie de ajutorul familiei pentru activități zilnice, precum spălatul și îmbrăcatul.

Când familia ei a reușit în sfârșit să o ducă la doctor, părinților li s-a spus că șansele de supraviețuire pentru corectarea problemelor de la nivelul gâtului ar fi de doar 50%.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

”Doctorii din orașul nostru spun că Afsheen poate fi vindecată în siguranță într-o țară străină,” a continuat Yaqoob. ”Nu există tratament specializat aici. Dacă ar fi operată local, s-ar putea ca intervenția să nu fie făcută corect. Ar putea să moară în timpul ei.”

Familia lui Afsheen speră să strângă îndeajuns de mulți bani încât să o poată trimite în afara țării, pentru a avea parte de tratament din partea unui specialist.

”Oamenii se uită des ls Afsheen și se întreabă care e condiția ei,” a declarat Jameelan, mama lui Afsheen. ”Le spun că așa s-a născut.”

”Vreau să le spun oamenilor să nu se holbeze sau să reacționeze într-un mod negativ. E ca orice alt copil normal. Ne supără când se uită lumea la ea,” a continuat Yaqoob.

Citește și: Doar 20 de persoane în toată istoria s-au născut ca ea. De ce arată așa fața Kawanei, la 22 ani

”Condiția lui Afsheen e dureroasă dar ea e tot timpul fericită, se joacă cu alți copii și se joacă cu telefonul ei mobil și-și face selfie-uri,” a continuat el. ”Afsheen e talentată, are propriul canal YouTube unde își încarcă video-urile. Afsheen iubește YouTube. S-a și împrietenit cu cineva prin platformă, care a văzut interesele lui Afsheen și i-a trimis păpuși. Acum Afsheen se joacă cu ele.”

Pielea Palomei Lira nu are tratament nicăieri în lume. De ce arată așa fața tinerei de 23 de ani... Ganesh Baraiya are o înălțime de sub 1 m și cântărește doar 15 kg, dar va deveni cel mai scund doctor din lume. Ce vârst...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x