Antena Căutare

Ganesh Baraiya are o înălțime de sub 1 m și cântărește doar 15 kg, dar va deveni cel mai scund doctor din lume. Ce vârstă are

Ganesh Baraiya are sub 1 m înălțime și cântărește doar 15 kg, dar a reușit deja să ajungă doctor.

Cel mai scund adolescent din lume langa o motocicleta
Cum arată și ce vârsta are Ganesh, ce va deveni în curând cel mai scund doctor din lume | Profimedia

Originar din Gujarat, India, Ganesh Baraiya a avut de înfruntat numeroase obstacole în viața sa, pentru a-și urma visul de a ajunge doctor.

Ganesh s-a născut într-o familie săracă. Fiind fiul unui fermier, autoritășile locale nu i-au dat voie să meargă la facultate, însă tânărul și familia lui nu s-au lăsat și au dus cazul la Curtea Supremă din India, ce i-a permis să urmeze o facultate.

Ce vârstă are Ganesh, cel mai scund doctor din lume

”Visul meu era să studiez medicina și să devin doctor,” a declarat Ganesh într-un mini-documentar realizat de canalul de YouTube Truly. ”Din cauza înălțimii mele, m-au respins. Acum, am terminat primul an de facultate. Au zis că nu voi putea face față la cazurile de urgență, așa că mi-au respins aplicația. A fost foarte dezamăgitor și m-a întristat.”

Citește și: La 12 ani, gâtul ei e blocat la 90 de grade. Cum a ajuns să trăiască așa micuța Afsheen și de ce nu poate fi operată

”Am înfruntat numeroase dificultăți în copilărie,” a continuat Ganesh. ”Dacă trebuia să iau ceva de pe un raft, aveam nevoie de ajutor de la fratele sau surorile mele.”

În vârstă de 19 ani, Ganesh are o înălțime de aproximativ 0.9 m, dar nu a lăsat înălțimea sa să îl prevină din a-și urma visul.

”Când s-a născut Ganesh, eram toți foarte fericiți,” a declarat Vithal Bay, tatăl lui Ganesh. ”Dar când avea 5 ani, am observat că nu mai crește.”

Deși a fost la mai mulți doctori, Ganesh nu a primit nici acum un diagnostic concret despre condiția sa.

”În acest moment, doctorii spun că e o condiție unică. Încă n-au reușit să îi dea un nume,” a declarat Ganesh.

”Îl duceam la școală pe umerii mei,” a declarat tatăl său. ”Și-l aduceam acasă la finalul zilei tot așa. Ganesh a fost întotdeauna calm. Întotdeauna a învățat foarte bine.”

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

”Când o să devină doctor, va fi o zi mândră pentru toată India,” a declarat profesorul lui, un doctor local. ”Cred că va fi primul doctor ca el din lume, cu o înâlțime de sub 1 m și o greutate de 15 kg. Când îl văd oamenii prima dată, cred că are 5 sau 6 ani. După ce vorbesc cu el, își dau seama că el e secund, dar mintea lui e dezvoltată.”

Citește și: Pielea Palomei Lira nu are tratament nicăieri în lume. De ce arată așa fața tinerei de 23 de ani

”Directorul școlii mele m-a încurajat și mi-a spus că pot deveni doctor,” a declarat Ganesh, ce va deveni în curând cel mai scund doctor din lume. Profesorul lui a fost cel care l-a ajutat să-și prezinte cazul în fața Curții Supreme din India, ce i-a permis să meargă la facultate. În scurt timp, Ganesh a fost primit la Facultatea de Medicină. ”Speranța mea e ca atunci când voi ajunge doctor să le pot oferi ajutor celor care nu-și permit acest lucru. Când ai succes după ce nu reușești, sentimentul pe care îl ai e o formă complet nouă de fericire.”

La 12 ani, gâtul ei e blocat la 90 de grade. Cum a ajuns să trăiască așa micuța Afsheen și de ce nu poate fi operată... Gabriel Ramos Gomez a fost numit ”Bărbatul-lup” pentru că are 95% din corp acoperit cu păr. De ce arată așa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x