Antena Căutare

Lucruri neştiute despre Eurovision, cel mai iubit concurs muzical din lume! Secretul din spatele succesului

Finala celei de-a 60-a ediții a competiției Eurovision Song Contest are loc, anul acesta, la 23 mai 2015, la Viena, România fiind reprezentată de trupa Voltaj, care interpretează piesa ''De la capăt/All over again''.

Finala celei de-a 60-a ediții a competiției Eurovision Song Contest are loc, anul acesta, la 23 mai 2015, la Viena, România fiind reprezentată de trupa Voltaj, care interpretează piesa ''De la capăt/All over again''.

Eurovision Song Contest a fost organizat anual, din 1956.

În 1955, Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) a avut ideea unui concurs internațional, unde țările, reprezentate de televiziunile publice, să participe în cadrul unui spectacol televizat, care să fie transmis simultan în toate țările participante. Concursul muzical Eurovision a fost transmis, în fiecare an, fără întrerupere, din 1956, continuitate ce i-a conferit statutul de cel mai longeviv program de televiziune din lume.

Ideea concursului Eurovision a prins contur în timpul unei întâlniri la Monaco, în 1955, la inițiativa lui Marcel Bezençon, director al televiziunii elvețiene și membru al EBU. Competiția a avut la bază formatul Festivalului de la Sanremo și a fost privită ca un experiment tehnologic pentru televiziunea în direct, la vremea aceea reprezentând un act de curaj să aduni atâtea țări împreună într-o rețea internațională extinsă. Televiziunea prin satelit nu exista la momentul respectiv, iar Eurovision deținea o rețea terestră prin microunde. Astfel, a luat naștere ''Grand-Prix Eurovision de la Chanson Européenne''.

CITEŞTE AICI întreaga poveste!

Un copil de doar 13 ani a inventat produsul care schimbă vieţile a milioane de oameni! Marile companii se "luptă&qu... Eurovision 2015 şi-a desemnat marele câştigător! Vezi pe ce poziţie s-a clasat România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x