Antena Căutare

Maestrul Dan Spătaru ar plânge de fericire! Legendara trupă BZN, cea care a creat isterie în toată lumea, cântă "Drumurile noastre"

Toată lumea a fredonat, măcar o singură dată, şlagărul "Dance, dance", iar despre piesele regretatului Dan Spătaru nici nu mai e cazul să vorbim. Ei bine, membrii formaţiei BZN au lansat un videoclip inedit pentru melodia "Drumurile noastre".

Toată lumea a fredonat, măcar o singură dată, şlagărul "Dance, dance", iar despre piesele regretatului Dan Spătaru nici nu mai e cazul să vorbim. Ei bine, membrii formaţiei BZN au lansat un videoclip inedit pentru melodia "Drumurile noastre".

Cu ajutorul unor tehnici video speciale, au fost combinate imagini cu Dan Spătaru şi cu faimoşii Jan Keizer şi Anny Schilder. Printre altele, clipul a fost filmat la Castelul Peleş, din Sinaia.

Pentru prima dată, cei doi artişti au ascultat piesa într-un taxi. "Veneam de la aeroport şi în taxi am auzit pentru prima oară melodia «Drumurile noastre». Ne-am privit şi ne-am spus «Ce cântec minunat». L-am întrebat pe şofer cum se numeşte artistul şi ne-a spus: Dan Spătaru, cel mai cunoscut cântăreţ din România. Am continuat căutările, am vrut să ştim din ce perioadă era melodia şi ne-am dorit să cântăm acea melodie. (...) Am vorbit cu doamna Spătaru şi i-am spus că am vrea să facem această piesă ca un tribut pentru Dan Spătaru", a precizat Jan Keizer.

BZN va concerta pe 4 decembrie la Sala Palatului din Bucureşti, unde va cânta şi cea mai recentă melodie a formaţiei, "Drumurile noastre".

CINE A FOST DAN SPĂTARU?

Pe 2 octombrie 1939, venea pe lume unul dintre cei mai apreciaţi artişti români din toate timpurile. La început, Dan Spătaru visa să devină fotbalist, dar o hernie de disc i-a spulberat visul. Tot răul spre bine! S-a dedicat muzicii şi, în scurt timp, a devenit cunoscut în toată România.

„Țărăncuță, țărăncuță”, „Nici o lacrimă”, „Nu-ți șade bine când plângi”, „Nu m-am gândit la despărțire” sau „În rândul patru” sunt doar câteva dintre melodiile care au intrat în istorie. În 1967, în Cuba, în cadrul unui festival internațional, Dan Spătaru a bătut recordul la aplauze: 16 minute și 19 secunde.

CINE ESTE BZN?

Cu o carieră de peste 40 de ani, sute de melodii, peste 40 de albume vândute în milioane de copii şi zeci de discuri de aur şi platină, formaţia olandeză BZN este una dintre trupele cele mai iubite din toată lumea. Printre piesele care au făcut furori se regăsesc "Dance, dance", "Blue eyes" sau "Falling in Love". Au răsunat în discotecile de peste tot. Au cucerit topurile muzicale din Olanda, Germania, Danemarca, Canada, Franţa, Suedia şi Marea Britanie.

În iunie 2007, Jan Keizer şi Anny Schilder au anunţat că povestea trupei BZN a ajuns la final. Melodiile, în schimb, sunt nemuritoare...

Are 179 de ANI și încă se ține bine! EL e CEL MAI BĂTRÂN OM din LUME! Uite cum ARATĂ... Combinație CIUDATĂ! Un bărbat s-a ÎNSURAT cu mama sa vitregă! Tatăl său a fost prezent la NUNTĂ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x