Antena Căutare

Mai multe masini clasice au fost expuse la Marele Zid Chinezesc

Marele Zid Chinezesc a fost decorul unei mari expozitii de automobile clasice, venite din peste 20 de tari.

Frumoasele vehicule nu erau, insa, doar piese de muzeu: dupa ce au fost admirate de vizitatori, ele au luat startul intr-un raliu care le va purta prin mai multe provincii ale Chinei, pana la Shanghai.

Desi mult mai batran decat orice vehicul cu motor, Marele Zid Chinezesc s-a dovedit cel mai bun decor pentru zecile de masini clasice inscrise la raliu. Turistii veniti la Zid au profitat de ocazie ca sa admire frumoasele veterane pe roti si, bineinteles, sa se fotografieze cu ele, cu binecuvantarea proprietarilor veniti din toata lumea.

Sunt masini foarte vechi, clasice, dar este ceva nou pentru China. Si cred ca asa ceva atrage o multime de oameni, de fapt pe toata lumea, oriunde s-ar intampla.

Masinile erau dintre cele mai variate, de la "broscute" Volkswagen pana la somptuoase limuzine din diferite epoci sau bolizi de sport Porsche si Jaguar. Nu a lipsit un stravechi vehicul de teren de productie sovietica, pastrat si intretinut, probabil din tata in fiu, de chinezi.

Evenimentul i-a incantat pe localnici, mai ales ca masinile de acum 40 - 50 de ani pareau mult mai variate si mai elegante decat cele de astazi, care pot fi vazute peste tot in China. Acum nu se mai fac asemenea masini. Chiar nu mai exista asa ceva. Cred ca, daca ar fi sa cumperi una din cele de aici, cu siguranta nu ar fi ieftina. Nici cu un munte de bani nu ai putea sa o iei. Mi se par minunate.

Timp de sase zile, masinile de epoca vor strabate 1800 de kilometri, pe soselele din estul Chinei, pana la Shanghai. Raliul este organizat pentru al doilea an la rand in China si nu are caracter competitiv, singurul premiu fiind placerea de a conduce si, respectiv, de a admira vehiculele participante.

Urmareste editia integrala a Observatorului pe AntenaPlay.ro!

Un vagon de tren fabricat in 1881 a fost restaurat si repus in circulatie... Record mondial! O femeie din Slovacia detine cea mai mare colectie de servetele din lume: 62.757 de bucati!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x