Antena Căutare

Maria e micuța eroină care a venit pe lume fără nas. Cum arată și cum reușește să se descurce fără organul vital

Maria suferă de sindromul de microftalmie Bosma Arhinia și s-a născut fără nas și fără ochiul stâng. Mama sa, Daniele, a povestit cum reușește micuța să respire fără organul vital.

maria imbracata intr-o rochie bej si cu buclele pe fata Galerie
Maria suferă de sindromul de microftalmie Bosma Arhinia și s-a născut fără nas și fără ochiul stâng. Mama sa, Daniele, a povestit cum reușește micuța să respire fără organul vital. | Captura Youtube

”Micuța prințesă Maria mi-a fost trimisă fără nas. Ea a suferit și o traheotomie în ziua în care s-a născut. Micuța prințesă Maria Joana este o mică luptătoare. Ea depășește noi lucruri în fiecare zi și pe zi ce trece devine mai puternică.

Este cu adevărat minunat să avem acest înger lângă noi. Ea este un dar de la Dumnezeu și mulțumesc divinității că e a mea. De prima dată când am văzut-o am numit-o ”prințesă”, ”prințesa mamei”. Pentru că ea e diferită, am vrut să găsesc un mod de a o încuraja cu energie pozitivă.”, a zis mama micuței.

Daniele, mama Mariei, nu a știut că este însărcinată decât atunci când avea 10 săptămâni de sarcină.

Citește și: O mai ții minte pe Mary Tănase? Cum arată acum, la patru ani de când a devenit virală cu momentul ”nu apă”

”Ce s-a întâmplat a fost că am aflat că sunt însărcinată când aveam deja 10 săptămâni și am mers să fac un control. Doctorul mi-a cerut să fac ultrasunete și la această analiză, la 10 săptămâni, nu s-a văzut nimic legat de osul nasului.

Deci am știut că se va naște fără nas pentru că nici în săptămâna 39 nu se vedea că nasul ar fi crescut. Nu știm cu exactitate din ce cauză s-a întâmplat.”, a mai adăugat mama Daniele.

Cum se descurcă Maria fără nas, un organ vital

După ce micuța Maria a venit pe lume, familia i-a făcut o serie de analize și curând au primit diagnosticul. Este vorba despre sindromul de microftalmie Bosma Arhinia.

Ca să o ajute să respire corespunzător, Maria are nevoie de ajutor permanent. ”Pentru trahee, noi trebuie să folosim acest aparat de respirație. Ea are acest mic bandaj, îl deschidem și pompăm aer ca să o ajutăm să respire.”, a mai explicat mama ei.

Citește și: Iluzie optică virală. Crezi că găsești pasărea din forografie? Unde se ascunde aceasta, de fapt

Pentru că micuța are acel aparat care face legătura cu traheea, familia Mariei trebuie să acorde mare atenție igienei. ”De exemplu, Maria nu poate merge să înoate într-o piscină pentru că apa poate intra pe acolo. De asemenea, ea nu poate sta seara afară din cauza aerului rece.”, a mai adăugat Daniele.

Din această cauză, Maria nu iese afară și își petrece timpul doar în casă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Au șase ani, respectiv 13, dar arată mai în vârstă decât părinții lor. De ce trăsăturile copiilor sunt atât de îmbătrânite

O mai ții minte pe Mary Tănase? Cum arată acum, la patru ani de când a devenit virală cu momentul ”nu apă”... El e „omul cu picioare de elefant”. Bărbatul s-a născut normal, dar o mușcătură de țânțar i-a schimbat viața...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x