Antena Căutare

Misterul celui mai stralucitor fenomen din Univers a fost dezlegat!

Descoperirea unei supernove la doar cateva ore dupa explozia initiala a dus la dezlegarea misterului legat de originile celui mai stralucitor fenomen cunoscut din Univers, anunta echipa oamenilor de stiinta care a realizat descoperirea.

La 24 august astronomii au observat o spectaculoasa eruptie de lumina si de energie provocata de nasterea obiectului cosmic SN 2011fe, cea mai stralucitoare si, fiind aflata la "doar" 20,9 ani lumina distanta, cea mai apropiata supernova de Pamant dintre cele observate in ultimii 25 ani.

Un an lumina reprezinta distanta strabatuta de lumina timp de un an si este echivalent cu aproximativ 9.460 de miliarde de kilometri (9.460.730.472.580,8 kilometri).

"Am observat aceasta supernova la doar 11 ore dupa explozia initiala, fapt ce ne-a permis ulterior sa calculam momentul exact al exploziei cu o marja de eroare de 20 de minute. In acest context am descoperit lucruri pe care nici nu am fi visat sa le descoperim", a declarat Peter Nugent de la US Lawrence Berkeley National Laboratory.

Citeste continuarea pe Jurnalul National!

FOTO: csmonitor.com

FOTO! Un "inger" a fost fotografiat de telescopul Hubble... VIDEO! SUA: Cainele cu noua vieti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x