Antena Căutare

Moartea Universului ar putea fi provocată de „Marea ruptură”

Majoritatea fizicienilor sunt de părere că Universul se va sfârși printr-o răcire treptată, în cel puțin 2,8 miliarde de ani de acum încolo

Majoritatea fizicienilor sunt de părere că Universul se va sfârși printr-o răcire treptată, în cel puțin 2,8 miliarde de ani de acum încolo.

Totuși, calculele arată că energia întunecată ar putea face ca Universul să se rupă singur treptat, până nu mai rămâne nimic. Un nou studiu examinează îndeaproape această variantă.

Nu e prima dată când e dezbătută această posibilitate. Momentan, știm că Universul e compus din energie întunecată în proporție de 68%, aceasta reprezentând o forță misterioasă care îi accelerează treptat extinderea. Plecând de la această idee, cea mai populară ipoteză legată de moartea Universului implică un scenariu în care galaxiile și stelele se îndepărtează atât de mult până sunt prea reci și distante pentru a mai interacționa între ele. În final, Universul s-ar „stinge”, iar această teorie e cunoscută sub numele de „Marele îngheț”.

Află cât mai are de trăit Universul.

GALERIE FOTO. De 34 de ani doarme cu un crocodil în pat. Îl scoate la plimbare, îl spală pe dinți. ”Soția nu-l suportă, ... La ce e bun un bitcoin? O întrebare cu multe răspunsuri!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x