Antena Căutare

Monitoarele cu touch screen, utilizate si de maimute

Oamenii de stiinta de la un centru britanic de ingrijire a maimutelor vor invata primatele sa utilizeze monitoare cu touch screen, relateaza BBC.

Macacii din specia Sulawesi, pe cale de disparitie, vor face parte dintr-un studiu care are ca scop intelegerea memoriei, felului de a comunica si a emotiilor lor. Prin felul in care vor folosi monitoarele cu touch screen, cercetatorii vor observa mecanismul de intelegere al macacilor.

Vizitatorii de la centrul din Hampshire vor putea urmari procesul de invatare, oamenii de stiinta urmand sa lucreze cu maimutele intr-o camera de sticla. Animalele pot incheia sesiunile de teste cand isi doresc si primesc recompense in mancare pentru fiecare lucru nou pe care il invata.

Acest proiect urmareste sa descopere o legatura intre gandirea umana si cea a primatelor si este primul studiu care cerceteaza functia cognitiva a unei specii pe cale de disparitie.

Foto: hepta.ro

Descoperire revolutionara in matematica. Afla despre ce este vorba!... Trusa de scris folosita de Hitler pentru a semna Acordul de la Munchen, vanduta cu 423.000 de dolari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x