Antena Căutare

NASA: "Marte este singura planeta, dupa Terra, pe care exista zapada". Ce poate implica acest fenomen

Planeta Marte ar putea fi singura din sistemul Solar, dupa Pamant, care are zapada la poli, conform unui comunicat transmis de NASA si publicat de Daily Mail. Astronomii spun ca zapada de pe planeta Rosie se depune datorita fulgilor de zapada din dioxid de carbon.

Fulgii de zapada din dioxid de carbon reprezinta un fenomen care se formeaza la o temperatura de -125 de grade Celsius. Specialistii au descoperit ca aceasta "zapada uscata" se formeaza doar la polul sud al planetei si nu se topeste niciodata.

Acest fenomen meteorologic inedit a fost studiat inca din 2008, asta gratie sondei spatiale Mars Climate Sounder. Prin informatiile transmise de sonda, NASA a putut afla provenienta fenomenului, temperatura, marimea si concetratia acestuia.

In timpul iernii martiene, la polul sud se formeaza un nor de dioxid de carbon de peste 500 de kilometri lungime, potrivit Daily Mail. Insa un lucru a ramas, inca, un mister: daca "fulgii de zapada" se ingheata in atmosfera sau la contactul cu solul planetei. NASA spune ca aceasta descoperire poate indica existenta unor organisme pluricelulalre, care s-ar fi format in zapada respectiva.

Foto: desktoprating.com

Un traficant de droguri mexican isi elimina dusmanii cu o pusca AK-47 placata cu aur... Un american si-a platit o amenda cu bancnode modelate in forma de porci...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x