Antena Căutare

Omul sfințește locul. Într-o școală de sat, din Galați, o profesoară dedicată aplică tehnici inedite de predare. Elevii, părinții și conducerea instituției sunt în extaz

Blamată de elevi şi de părinţi deopotrivă, şcoala poate deveni un loc de poveste unde copiii abia aşteaptă să ajungă şi de unde nu mai vor să plece. Se întâmplă în localitatea Cudalbi, la 50 de kilometri de Galaţi.

Aici, o învăţătoare a transformat orele plictisitoare într-o aventură pe care copiii abia aşteaptă să o trăiască. Este un exemplu real despre ce se poate face în şcoala românească plină de lipsuri, cu multă voinţă şi dragoste.

Aşa începe o zi la Clasa Întâia a Şcolii Emil Panaitescu din Cudalbi. Copiii sunt veseli şi abia aşteaptă să vadă ce nouă poveste le va spune învăţătoarea lor. Astăzi este rândul Gâscanului Gicu să fie protagonist.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De fapt exact acesta este secretul învăţătoarei Anca Dediu. Orele ei au o temă şi curg firesc, iar copiii nu simt că învaţă, ci că se joacă.

Anca Dediu a fost şi ea elevă a şcolii şi predă aici de 20 de ani. Spune însă că este îndrăgostită de meseria ei şi că mereu caută metode pentru ca elevii ei să progreseze şi să achiziţioneze informaţii fără presiune sau teamă. Iar rezultatele nu se lasă prea mult aşteptate.

Adio, școli de stat! Tot mai mulți părinți aleg o abordare diferită pentru educația copiilor. Care sunt ofertele și cum reușesc să îi captiveze pe elevi?

Copiii se simt liberi să fie ei înşişi, să râdă şi să înveţe în ritmul lor. Nu sunt obligaţi să stea în bănci, iar atunci când obosesc de atâta învăţat prin joacă pot citi liniştiţi sau pot colora în tihnă. Conducerea şcolii susţine stilul inedit al doamnei învăţătoare şi se bucură de rezultatele ei.

Exemplul clasei întâi A de la Şcoala din Cudalbi rămâne reprezentativ pentru zicala „omul sfinţeşte locul” şi poate deveni sursă de inspiraţie pentru orice dascăl vrea să facă mai mult pentru elevii lui.

„Hai, șmechere!” Zece elevi și-au bătut, cu pumnii și picioarele, un coleg, în timp ce martorii filmau și îi încurajau pe agresori-VIDEO

Erou la serviciu, erou în timpul liber! Ionuț a salvat sute de oameni, cu un simplu gest pe care îl poate face oricine: ... Facebook impune noi restricții. Reuters se va ocupa cu verificarea conținuturilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x