Antena Căutare

O femeie va primi compensație financiară de la fostul soț pentru munca depusă în casă. Ce au spus magistrații

Magistrații au decis ca un bărbat să-i plătească fostei soții o sumă imensă. Aceștia consideră că munca depusă de aceasta în timpul căsniciei trebuie compensată.

colaj judecător cu ciocănelul în prim plan, în timp ce citește niște acte, mână de bărbat care adaugă o monedă peste alte monede aflate lângă un teanc de bancnote, femeie care dă cu aspiratorul Galerie
O femeie a primit câștig de cauză în instanță după divorțul de soț | Shutterstock

Un bărbat din Spania este bun de plată după divorț. Magistrații au luat o hotărâre neașteptată în cazul său.

Citește și: Povestea incredibilă a femeii care a plecat căsătorită în vacanță și s-a întors divorțată. Cum s-a întâmplat și de la ce a pornit

O femeie va primi compensație financiară de la fostul soț pentru munca depusă în casă. Ce au spus magistrații

Un bărbat, care a divorțat de soția sa după 26 de ani de căsnicie, este bun de plată. Acesta trebuie să îi plătească fostei soții o sumă incredibilă pentru munca depusă în casă în timpul mariajului.

Citește și: Oana Ioniță, cu ochii în lacrimi la TV. A divorțat oficial de Florin Budnaru, dar are un mare regret. Prin ce suferință trece

Potrivit unei surse, femeia care și-a dat în judecată fostul soț, deoarece a fost nevoită să renunțe la carieră pentru a se ocupa de casă și de copii după căsătorie, a avut câștig de cauză în instanță.

Un tribunal din Pontevedra a acceptat cererea femeii de a primi o compensație pentru cei 26 de ani pe care i-a dedicat familiei, renunțând la carieră.

Citește și: Divorț în lumea fotbalului. Milionarul și soția cu 20 de ani mai tânără au divorțat în secret. Care se presupune a fi motivul

În urma divorțului, femeia a fost nevoită să accepte un job prost plătit pentru a se putea întreține. Aceasta a renunțat la cariera sa în 1996, la un an de la căsătorie. Ea a intrat în câmpul muncii în 1989.

Femeia a fost nevoită să renunțe la slujba sa, deoarece soțul era concentrat pe propria carieră, fiind astfel obligată să se ocupe singură de treburile gospodărești și de copii.

În 2022, după divorț, aceasta a trebuit să părăsească locuința fostului soț, fiind proprietatea sa personală. Aceasta și-a închiriat un loc și a acceptat un job oarecare pentru a putea să se întrețină.

Citește și: Un bărbat a decis să divorțeze de soția lui casnică, fiindcă o consideră leneșă. Ce i-a impus femeia să facă

În urma acestei motivații, instanța i-a dat dreptate femeii. Astfel, fostul soț este obligat să-i plătească o compensație în valoare de 88.025 de euro pentru munca depusă în casă în timpul celor 26 de ani de căsnicie.

Inițial, suma stabilită de magistrați a fost de 120.000 de euro, însă decizia a fost atacată atât de reprezentanții legali ai femeii, cât și de cei ai fostului soț. Prima parte își dorea creșterea sumei până la 183.629,36 de euro, în timp ce cealaltă parte nu voia să plătească mai mult de 60.000 de euro.

Citește și: Cât costă traiul pentru o lună în Spania. Un român plecat la muncă a notat cheltuielile lunare: „Ați vrut Spania”

Pe lângă suma de 88.025, magistrații au hotărât ca fostul soț să-i plătească și o pensie lunară de 350 de euro, timp de trei ani. Totodată, această pensie trebuie actualizată anual în conformitate cu legislația națională și indicele de inflație.

Bărbatul nu mai poate ataca decizia tribunalului decât la Curtea Supremă.

Vezi mai multe ştiri externe în secţiunea de pe observatornews.ro

Rugăciuni pentru Postul Mare. Rostește în fiecare zi din prima săptămână aceste rugi pentru binecuvântare... Cât costă primele cireșe apărute în piață. Un kilogram, mai scump decât un gram de aur. Românii înghit în sec și pleacă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x