Antena Căutare

O furtuna supercelulara a castigat concursul foto Sony World Photography Awards 2012

Imaginea norului-ciupercuta de mai jos a fost surprinsa intr-o ipostaza atat de dramatica, incat a fost votata drept cea mai buna fotografie din cadrul prestigiosului concurs Sony World Photography Awards 2012.

Realizata in statul american Texas, uluitoarea imagine infatiseaza un incredibil fenomen natural, numit furtuna supercelulara.

Acestea se formeaza atunci cand curentii aerului creeaza miscari ascendente in interiorul unui nor. Supercelulele sunt furtuni extraordinar de puternice. Ele sunt de obicei fenomene izolate, ce pot dura ore intregi, si uneori se pot divide in doua, o furtuna ducandu-se spre stanga si cealalta spre dreapta. Furtunile supercelulare aduc cu ele cantitati imense de ploaie si vant, si sunt adesea responsabile pentru tornade. Supercelulele sunt aducatoare de grindina de dimensiuni uriase si sunt frecvente in SUA.

Meritul ii apartine fotografului Mitch Dobrowner care a reusit, datorita inspiratiei sale, sa castige faimoasa competitie Sony World Photography Awards 2012.

Fotografia face parte dintr-o serie de poze alb-negru din sudul Americii, in care protagonista este chiar vremea.

Nu rata GALERIA FOTO de mai jos!

Sursa / Foto: Daily Mail

Un chinez a tras o masina cu pleoapele... Marea Britanie: Un stejar vechi de 300 de ani a fost vopsit in roz fosforescent...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x