Antena Căutare

O imagine plină de culori a pus la treabă mii de oameni, dar doar 1 la 100 au putut găsi culoarea „invizibilă”. Tu o vezi?

Persoanele care reușesc să identifice culoarea „invizibilă” sunt de cele mai multe ori femei. Iată care este explicația!

O imagine plină de culori a pus la treabă mii de oameni, dar doar 1 la 100 au putut găsi culoarea „invizibilă” | Feminis.ro

Specialiștii susțin că aproximativ un procent din oamenii din întreaga lume pot vedea cu 99 de milioane de culori mai multe decât o persoană obișnuită.

Tetracromația este o trăsătură genetică foarte rară care le oferă oamenilor, în special femeilor, un al patrulea con de detectare a culorii în retinele lor.

Majoritatea oamenilor au 3 conuri care detectează variațiile de roșu, albastru și verde de-a lungul spectrului luminii vizibile, iar tetracromații au 4.

Citește și: Iluzia optică virală care îți dezvăluie o trăsătură de caracter. Animalul pe care îl vezi în imagine arată adevărata personalitate

Articolul continuă după reclamă

Iată imaginea care i-a amăgit pe internauții care nu au putut găsi culoarea invizibilă!

O imagine plină de culori a pus la treabă mii de oameni, dar doar 1 la 100 au putut găsi culoarea „invizibilă”

Imaginea care a stârnit multe reacții în mediul online te poate ajuta și pe tine să îți dai seama dacă ai putea fi tetracromat sau nu.

Tetracromații pot face diferențe între mai multe culori în intervalul de lumină vizibilă pentru oameni și pot distinge variații extrem de subtile de culoare.

În imaginea de mai jos, majoritatea oamenilor pot observa între 20 și 32 de culori pe spectru, în timp ce tetracromații ar trebui să vadă cel puțin 33 de culori sau până la 39.

Citește și: O imagine cu o bucătărie s-a transformat într-o iluzie optică virală! Găsește coșul de fructe în cel mult 30 de secunde

Deși monitorul computerului dumneavoastră nu poate afișa întreaga gamă de culori pe care un medic ar putea să o folosească pentru un test oftalmologic, imaginea este cât se poate de reprezentativă pentru cei care vor să își pună abilitățile la încercare.

Există anumite teste vizuale care pot ajuta la identificarea unei persoane tetracromatice, însă testarea genetică este singura modalitate care oferă un răspuns sigur.

Potrivit Dailymail.co.uk, tetracromația implică retina sensibilă la lumină din partea din spate a ochiului, care conține celule numite fotoreceptori care asigură vederea în culori.

Retina transmite semnale luminoase către creier prin intermediul unui nerv optic, iar odată ce aceste semnale ajung în părțile creierului responsabile de vedere, ele devin transformate în imaginile pe care le vedem.

Citește și: Iluzie optică ce ascunde un test de personalitate rapid! Imaginea pe care o vezi prima arată care ce puteri sau slăbiciuni ai

Concetta Antico, o profesoară de artă tetracromată, a spus că și-a dat seama că este ceva diferit la viziunea ei în momentul în care a început să predea cursuri unor elevi care nu reușeau să vadă culorile pe care ea le vedea.

În 2012, profesoara a fost supusă unui test genetic prin intermediul căruia a aflat că ea poate vedea mult mai multe culori și nuanțe decât ceilalți din jurul ei.

Deoarece genele care programează capacitatea ochilor de a capta roșu și albastru se află pe cromozomul X, tetracromația este mai frecventă la femelele cu doi cromozomi X.

Pentru că bărbații au un singur cromozom X, aceștia au mai mult mai puține șanse ca acele mutații specifice genelor să apară în cazul lor.

O creatură marină care arată îngrozitor a băgat spaima în localnici. Ce este vietatea care pare „de pe altă lume”... Ce salariu are o româncă, șofer de autobuz în Londra: „Aveam nevoie de un loc de muncă bine plătit”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 octombrie 2024. Ștefan a câștigat 3.500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 octombrie 2024. Ștefan a câștigat 3.500 de lei Marti, 22.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x