Antena Căutare

O treime din România a "dat mâna" cu Papa Francisc! Povestea din spatele celor mai mari adunări de oameni din istorie

Credinţă. Speranţă. Putere. Iubire. Fanatism. Atunci când vine vorba despre religie, oamenii din toate colţurile lumii îşi unesc forţele şi reuşesc să doboare recorduri. Un caz de acest fel este şi vizita Papei Francisc în Manila.

Credinţă. Speranţă. Putere. Iubire. Fanatism. Atunci când vine vorba despre religie, oamenii din toate colţurile lumii îşi unesc forţele şi reuşesc să doboare recorduri. Un caz de acest fel este şi vizita Papei Francisc în Manila.


Luni dimineaţa, Papa Francisc a fost “vedeta” unui eveniment istoric. În ultima zi a turneului ce a cuprins Sri Lanka şi Filipine, aproape şase milioane de oameni s-au adunat în parcul Rizal, din Manila, pentru a fi alături de al 266-lea episcop al Romei. Potrivit autorităţilor filipineze, precedentul record pentru o reuniune papală în lume datează din 1995, când Ioan Paul al II-lea a reunit cinci milioane de persoane, tot în Filipine.


În faţa unei mulţimi impresionante, Papa Francisc a condamnat materialismul şi corupţia, vorbind şi despre “confuzia” care apare atunci când vine vorba despre căsătorie. Unul dintre cele mai emoţionante momente a fost acela în care Suveranul Pontif a cerut "compasiune" pentru suferința copiilor străzii, victime ale prostituției și drogurilor. O fetiţă de 12 ani i-a sărit în braţe şi i-a pus o întrebare dificilă: “De ce permite Dumnezeu astfel de lucruri chiar şi în cazul copiilor inocenţi? Şi de ce sunt atât de puţini oameni care ne ajută?” „Ea este singura care a adresat o întrebare la care nu am răspuns şi nu a reuşit să o exprime în cuvinte, ci în lacrimi“, i-a spus Papa.


Întâlnirea istorică de la Manila nu este singura de acest fel. Iată un top 5 al celor mai mari adunări de oameni:


1. Maha Kumbh, ianuarie 2013, India:

Cea mai mare adunare de oameni înregistrată vreodată a avut loc în ianuarie 2013, în India. La festivalul Kumbh Mela au participat 100 de milioane de persoane. Tradiţia spune că aceştia trebuie să facă baie în râul Gange, pentru că aici se regăsesc picături din nectarul nemuririi, vărsat de zei în lupta cu demonii.


2. Ardh Kumbh Mela, ianuarie 2007, India:


La acest eveniment s-au adunat 70 de milioane de suflete, fiind vorba despre acelaşi festival.


3. Simhastha Kumbh Mela, aprilie 2004, India:

30 de milioane de oameni au participat la festival.


4. Înmormântarea lui C.N. Annadurai, 1969, India:

C.N. Annadurai e cunoscut drept unul dintre cei mai iubiţi politicieni din India, iar la înmormântarea sa au participat 15 milioane de oameni.


5. Înmormântarea lui Ruhollah Khomeini, iunie 1989, Iran:


Ayatolahul Ruhollah Musavi Khomeini a fost un lider politic și religios iranian. A condus Revoluția Iraniană din 1979, în urma căreia a devenit lider suprem al Iranului.

„O femeie frumoasă mi-a ieșit în cale, apoi a dispărut ca prin farmec”! O fantomă seduce călătorii și apoi le face rău! ... Și-a dat prietenul în judecată și a cerut să plătească amendă, dintr-un motiv cât se poate de bizar!...
Zodii norocoase în ziua de 28 mai 2023. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrele vorbesc despre trei zodii norocoase în ziua de 28 mai 2023. Acești nativi se vor bucura...
Horoscopul zilei de 28 mai 2023. Gemenii trebuie să fie atenți la sănătatea lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 mai 2023 spune că nativii din zodia Gemenilor ar trebui să fie mult mai...
Parteneri
Cofeina pentru ten. Ce beneficii are și cum se folosește
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x