Legenda spune că în urmă cu 100 de ani, pelerinii bolnavi veneau în comuna în care se află fântâna cu puteri miraculoase pentru a scăpa de bolile grave de care sufereau, potrivit Fanatik.
De-a lungul timpului, oamenii au continuat să susțină că au trăit pe pielea lor darul magic al locului, motiv pentru care au revenit aici să ceară ajutor. Iar unii dintre ei au dat bani grei ca să ajungă în locul cu pricina!
Cum ajungi la fântâna despre care se crede că are puteri miraculoase
Fântâna Tămăduirii, precum mai este numită de oamenii locului, se află în Smeeni, județul Buzău, potrivit sursei citate mai sus. De-a lungul unui secol, oamenii au făcut eforturi mari să ajungă pe aceste meleaguri, unii fiind convinși că inclusiv nămolul de acolo are puteri magice. Din acest motiv, unele persoane au ales să doarmă pe el nopți la rând.
Cu toate acestea, unii învățați ai timpurilor au văzut și un potențial pericol în acel loc, deoarece pelerinii grav bolnavi care veneau aici să se roage puteau izbucni o epidemie, potrivit sursei menționate mai sus.
Popularitatea locului a fost fructificată de o legendă care spune că un tânăr orb, care mergea alături de tatăl său spre oraș, s-ar fi oprit în acest loc pentru a se odihni. La un moment dat, feciorul și-a umezit ochii cu apa din fântână, iar atunci i-a revenit ca prin minune vederea. În scurt timp, vestea s-a răspândit ca pâinea caldă, potrivit sursei citate mai sus.
Ce spun specialiștii despre fenomenul care se petrece în acel loc
Cu toate că proprietățile magice ale fântânei au devenit rapid renumite atât printre localnici, cât și printre trecători, mulți sunt încă nesiguri dacă este adevărat ce se întâmplă sau este doar o închipuire.
Unii medici au revenit cu o explicație, dând de înțeles că ar putea exista și o parte de adevăr la mijloc. În ciuda faptului că analiza apei nu a scos la iveală nicio substanță deosebită, cercetătorii au constat că este mult mai curată decât alte surse de apă:
„În urma analizelor, nu s-au descoperit substanțe deosebite în apă, dar cert este că era curată şi mai rece decât cea obișnuită, pentru că provenea dintr-un izvor subteran al râului Călmăţui. Nu este exclus însă ca unele vindecări ale unor boli mai puţin grave să fi fost rodul autosugestiei”, a explicat medicul Mariana Barna, fost director al Spitalului din Smeeni, potrivit playtech.ro și citat de sursa menționată mai sus.
Cu toate acestea, fântâna și-a păstrat numele și valoarea până în zilele noastre, iar mulți curioși vin să o viziteze sau chiar să își pună încrederea în puterile sale miraculoase.
Cele mai multe persoane ajung la locul cu pricina cu ocazia sărbătorii Izvorului Tămăduirii, potrivit Fanatik. În plus, se spune că autoritățile locale au în plan să transforme diverse căsuțe din apropiere în cămine pentru bătrâni sau chiar în spații de cazare pentru turiști, astfel încât zona să devină mai cunoscută.
Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro
Cum a apărut o profesoară la finalul orelor. Tații spun că ar participa la toate cursurile ei. Ținuta sexy care a stârni... Bărbatul care crede că este alergic la iubita lui. Cum se manifestă...