Antena Căutare

(P) Lucruri mai puțin știute despre actorul Edward Norton

Edward Norton este un actor care are o mulțime de fani, iar roluri din producții precum Primal Fear, American History X și Rounders rămân de referință în cariera sa.

edward norton imbracat intr-o camasa alba cu cravata neagra Galerie
Edward Norton este un actor care are o mulțime de fani, iar roluri din producții precum Primal Fear, American History X și Rounders rămân de referință în cariera sa. | Profimediaimages.ro

Actorul este apreciat la nivel global, însă despre el sunt și lucruri mai puțin știute de publicul larg.

Iată câteva dintre acestea:

1. Dacă nu era actor, și-ar fi dorit să devină pilot - În cadrul unui interviu, Ed Norton a fost întrebat ce meserie ar fi avut în cazul în care nu ar fi avut succes în actorie. El a răspuns fără să stea pe gânduri și a spus că și-ar fi dorit să devină pilot de aeronave. A dezvăluit că a fost fascinat tot timpul de ideea de a zbura, iar o carieră în acest domeniu ar fi fost pe placul său.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

2. A slăbit foarte mult pentru rolul din Fight Club - Deși nu este un tip corpolent, Ed Norton a trebuit să facă mici sacrificii pentru rolul pe care l-a avut în Fight Club, unul dintre filmele de referință din viața sa, în care a avut rolul Naratorului. Echipa de producție și-a dorit pe cineva cât mai opus de Brad Pitt, astfel că Norton a trebuit să dea jos câteva kilograme bune. Ideea era ca cineva foarte slab să fie prieten cu un tip în formă și musculos precum personajul interpretat de Brad Pitt.

3. Este pasionat de poker - Un alt film de top din cariera sa este Rounders (1998), în care Ed Norton a jucat poker alături de Matt Damon. Iar rolul pe care l-a făcut l-a determinat pe Ed Norton să îndrăgească jocul de poker. A studiat din ce în ce mai mult tainele acestui joc și apoi a început să joace în mod constant. A făcut acest lucru atât la mesele live, dar la un moment dat a încercat și poker online, atras de faptul că se poate distra de oriunde, chiar și în pauzele de la filmări. Nu doar Norton a îndrăgit pokerul după rolul din Rounders, ci și Matt Damon, care a devenit un jucător foarte bun și l-a practicat alături de alți prieteni de la Hollywood precum Leonardo DiCaprio și Ben Affleck.

4. A refuzat un rol în Saving Private Ryan - Acesta este un film de referință ce are ca tematică Al Doilea Război Mondial, iar Tom Hanks a făcut un rol de excepție. Din distribuție ar fi putut face parte și Ed Norton, însă acesta a refuzat rolul. Lui i s-a oferit chiar rolul soldatului Ryan, pe care garnizoana condusă de Tom Hanks trebuia să îl salveze. Cum Ryan a avut apariții puține în film și abia pe final, Ed Norton a refuzat însă rolul.

5. A modificat scenariul din Rounders - În Rounders, Ed Norton a interpretat personajul Worm. Totuși, înainte să accepte rolul, Ed a transmis scenariștilor că refuză să se apuce de fumat și astfel scenariul a fost modificat. Personajul era unul antipatic, însă nu fuma. Rolul din Rounders este însă unul dintre cele mai bune pe care Norton le-a făcut în carieră și e foarte apreciat de pasionații de jocuri de noroc.

6. Și-a schimbat personajul și din Primal Fear - Această producție i-a adus o nominalizare la gala Premiilor Oscar, iar Ed Norton a avut o contribuție și în modificarea personajului. El a decis să îl facă bâlbâit, iar regizorului i-a plăcut ideea. În cartea din care a fost inspirat filmul, personajul interpretat de Norton nu are această problemă. Totuși, se pare că a adus mai multă greutate rolului și că a ieșit în evidență.

7. Vorbește limba japoneză - A îndrăgit această limbă când era student la Yale și a început să o vorbească fluent. Ba chiar după ce și-a terminat studiile s-a mutat în Japonia și a lucrat alături de rudele sale la o companie din orașul Osaka. Pe lângă japoneză, Ed Norton mai vorbește puțină spaniolă și este fluent și în franceză.

8. Luptă pentru protecția mediului - Încă din tinerețe a luptat pentru protecția mediului. În 2003, el a dezvoltat un program menit să le ofere panouri fotovoltaice familiilor fără posibilități din Los Angeles. De asemenea, a fost narator și în documentarul Strange Days on the Planet, care a atras atenția asupra problemelor climatice. El colaborează cu mai multe organizații care încearcă să protejeze mediul înconjurător și se implică în mod constant, așa cum fac și alți actori de la Hollywood, cel mai cunoscut exemplu fiind cel al lui Leonardo DiCaprio.

De unde vine expresia “moașă-ta pe gheață” și alte expresii și înjurături românești amuzante... O asistentă medicală este criticată pentru că ar purta ținute prea indecente la spital. Cum arată tânăra, de fapt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x