Antena Căutare

Pana la sfarsitul secolul XXI, 90% dintre limbile planetei ar putea disparea

Multe dintre limbile planetei ar putea ajunge pe cale de disparitie, daca nu se va incerca salvarea mediului inconjurator, potrivit oamenilor de stiinta, citati de Daily Mail.

In timp ce zonele salbatice sunt industrializate, limbile diverselor state sunt in pericol de a fi sterse de pe fata pamantului, cu o viteza ametitoare, spun cercetatorii Universitatii Penn State, din SUA.

Expertii estimeaza ca pana la sfarsitul secolului XXI, intre 50% si 90% dintre limbile planetei vor disparea. Odata cu ele vor fi uitate si miturile si legendele, precum si istoria culturala a acestora. In schimb, va aparea o cultura de masa, industrializata.

"Am observat regiunile importante pentru conservarea biodiversitatii si am masurat diversitatea lingvistica, intr-un efort de a intelege partea esentiala a dimensiunii umane din aceste zone", a afirmat Dr Gorenflo, de la Universitatea Penn State.

"Ce se va intampla atunci cand vom pierde aceasta diversitate lingvistica? Vom pierde si o multitudine de grupuri micute, cu economie traditionala. Limbile indigene tind de pe acum sa fie inlocuite cu cele asociate economiei industriale moderne, ele fiind acompaniate si de alte tipuri de schimbari", a mai spus Gorenflo.

Sursa: Daily Mail
Foto: lifehack.org

Femeile din Marea Britanie, amendate pentru betii... VIDEO! Vezi barbatul care poate imita o orchestra intreaga doar cu vocea!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x